Musorujsag
Élő Eredmények
×

Berki Krisztián lát rá esélyt, hogy a magyar férfi és női tornászválogatott is kijut az olimpiára

Berki Krisztián lát rá esélyt, hogy a magyar férfi és női tornászválogatott is kijut az olimpiára

MTI
Bő harminc év után lehetne ott az olimpián egyszerre a magyar férfi és női csapat.

Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója szerint a férfi és a női válogatottnak is van esélye kijutni a jövő nyári, párizsi olimpiára. “A legnagyobb vágyunk, hogy a férfi és a női csapatunk is jusson ki Párizsba. Azért is kergetjük ezt az álmot, mert nem elérhetetlen” – nyilatkozta az olimpiai bajnok az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában.

Berki emlékeztetett, hogy tavaly a müncheni Európa-bajnokságon mindkét válogatott a nyolc közé jutott, és a világbajnokságon is ott voltak a legjobbak között. Hozzátette, bő harminc év után lehetne ott az olimpián egyszerre a magyar férfi és női csapat, ami legalább tíz főt jelentene.

Meglátása szerint a tornászok a tavalyi sikerek miatt “vérszemet kaptak”, küzdeni fognak a végsőkig, mert fiatal, céltudatos versenyzők, akik egyéniségek a maguk módján, és szerethető csapatot alkotnak.

A sportigazgató elmondta, hogy a legjobbak néhány hazai versennyel és külföldi világkupa-versenyekkel készülnek az áprilisi, törökországi kontinensviadalra, amelyet Kardos Botondnak az ujjműtétje miatt valószínűleg ki kell hagynia.

Borítókép: London, 2012. augusztus 5. Berki Krisztián ünnepel, miután aranyérmet nyert a 2012-es londoni nyári olimpia férfi lólengés versenyszámának döntőjében a North Greenwich csarnokban 2012. augusztus 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

További tartalmak