Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a férfi tornászválogatott utazó kerete a törökországi Európa-bajnokságra

Megvan a férfi tornászválogatott utazó kerete a törökországi Európa-bajnokságra

m4sport.hu/Magyar Torna Szövetség
Kovács István szövetségi kapitány a szerdai szólítást követően kihirdette a férfi tornászválogatott az áprilisi, törökországi Európa-bajnokságra utazó keretét.

A Magyar Torna Szövetség csütörtöki bejelentése szerint a tavalyi Európa-bajnokságon talajon történelmi ezüstöt szerző Mészáros Krisztofer, valamint Molnár Botond, Kiss Balázs, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián alkotja a férfi felnőtt csapatot az április 11-én kezdődő Eb-n, míg az itthon maradó tartalék Kovács Márton lett.

Mivel a szabályok lehetőséget adnak rá, a csapaton kívül egy egyéni versenyző is indulhat a kontinensviadalon, a szövetségi kapitány választása pedig az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávidra esett, aki az előzetes tervek szerint lólengésben és nyújtón szerepel majd.

A szerdai sorsolás folytán az is kiderült, a csapat az utolsó, 3. csoportban mutatja be gyakorlatait, és nyújton kezd.

Mint a szövetségi kapitá válogatott március 27-től az április 8-i indulásig Tatán készül, ahol folyamatos szólításokra és a versenyszituációk imitálására is sor kerül.

„A következő két hétben Tatán készülünk egészen az utazásig. A csapat összeállt, a világbajnokságon szerepelt együttesből most ketten is hiányoznak: Kardos Botond és Tomcsányi Benedek. Kardos Botond ujjsérülése miatt hiányzik, míg Tomcsányi Benedek a hétvégi országos szerbajnokságon rosszul érkezett egy ugrásból, és szerdán porccal műtötték a térdét. Remélem, mindkét tornász felépül az őszi világbajnokságig” – nyilatkozta a férfiak szövetségi kapitánya, Kovács István.

Az Eb-t április 11. és 16. között rendezik Antalyában.

Borítókép: München, 2022. augusztus 21. Mészáros Krisztofer talajgyakorlata a férfi tornászok döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. MTI/AP/Pavel Golovkin

További tartalmak