Musorujsag
Élő Eredmények

30 év után újra esélyes az olimpiai kvótára a női és a férfi tornacsapat is

30 év után újra esélyes az olimpiai kvótára a női és a férfi tornacsapat is

m4sport.hu
A női és a férfi csapatnak is van esélye arra, hogy kijusson a 2024-es párizsi olimpiára – mondta dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke.

A Nemzet Sportolója a vasárnap befejeződött torna Európa-bajnokságot értékelve kijelentette: Törökországban mind a nők, mind a férfiak kitettek magukért.

„A fiúknál többek között sérülések hátráltatták a felkészülést, de végül összeállt egy olyan csapat, amely a küldetést teljesítette, azaz meglett a vb-kvalifikáció. Itt Molnár Botond személyében egy tehetséges fiatalt láthattunk először a felnőttek között, és jól teljesített az erős mezőnyben” – értékelte először a férfiakat, kiemelve a 18 éves Molnárt.

A hölgyekkel kapcsolatban is hasonló pozitivitással nyilatkozott a Torna Szövetség elnöke, aki elmondta, közel 30 év után ismét van esélye mindkét csapatnak az olimpiai kvóta megszerzésére.

A lányok közel voltak ahhoz, hogy érmet szerezzenek csapatban, végül negyedikek lettek. Fantasztikus szereplés volt. Mindenesetre közel 30 év után elmondhatjuk, hogy a női és a férfi csapat is eséllyel indul az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.”

Dr. Magyar Zoltán Kovács Zsófiát külön kiemelte, szerinte a tornász ezúttal is bizonyította, a legjobbak közt van a helye.

„Két érmet szerzett, a végére elfáradt, büszkék vagyunk arra, hogy két eredményhirdetés alkalmával is dobogóra állhatott. A felkészülés mind a fiúk, mind a lányok háza táján hamarosan megkezdődik a vb-re, és remélhetőleg erős és jól összerakott csapatokkal érkezhetünk meg Antwerpenbe ősszel” – mondta.

Borítókép: Antalya, 2023. április 16. Kovács Zsófia talajgyakorlatát mutatja be az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság női szerenkénti döntőjében 2023. április 16-án. MTI/EPA/Erdem Sahin

További tartalmak