Musorujsag
Élő Eredmények

Kizárták a bírót, aki nem fogadta el Mészáros Krisztofer olló-kézállását az Európa-bajnokságon

Kizárták a bírót, aki nem fogadta el Mészáros Krisztofer olló-kézállását az Európa-bajnokságon

MTI
Mészáros Krisztofer Európa-bajnoki ezüstérmes tornász rövidebb gyakorlatokkal készül az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

„Megpróbálom úgy összeállítani a gyakorlataimat, hogy rövidebbek legyenek, de az anyagerő meglegyen, és magabiztosabban tudjam megcsinálni. Az Európa-bajnokságon úgy éreztem, nem voltam teljesen magabiztos” – nyilatkozta a győri tornász a Kossuth Rádiónak.

A múlt heti, antalyai kontinensviadalon a magyar válogatott tizedik lett, így kijutott az antwerpeni világbajnokságra. Mészáros egyéni összetettben 17., nyújtón ötödik lett.

Mint elmondta, összességében van benne hiányérzet, mert például talajon tavaly ezüstérmes volt az Európa-bajnokságon, ezért idén is elvárta magától a döntőbe kerülést, de a selejtezőben az egyik ugrásban mindkét lábával kilépett.

Lólengésben az egyik elemét, az olló-kézállást nem fogadták el, ezért másfél ponttal kevesebbet kapott, pedig nagyon jó gyakorlatot mutatott be. Hozzátette, azt a bírót később kizárták, mert több más esetben is igazságtalan módon tevékenykedett.

Korláton megcsinálta a gyakorlatát, de nem volt igazán tiszta, ezért azon a szeren sem jutott döntőbe. Az egyéni összetett fináléban kétszer is leesett a nyújtóról, és a lólengés sem sikerült neki igazán, ezért elúszott az éremszerzés lehetősége, pedig bőven volt rá esélye.

Mészáros hangsúlyozta, ha az összes gyakorlatát jól végrehajtja, akkor négy szeren ott lehet a döntőben egy Európa-bajnokságon, vagyis összetettben is nagyon jó tud lenni.

„Dolgozom egy nagyobb ugráson, illetve gyűrűn még erősödnöm kell” – említette a további két szer kapcsán.

A múlt heti kontinensviadal után mindössze két pihenőnapja volt, érzése szerint már újra tele van erővel, ezért próbál az új gyakorlatokra és elemekre összpontosítani.

Borítókép: Mészáros Krisztofer (Fotó: EPA/Erdem Sahin)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kovács Zsófia ötödik, Székely Zója hatodik felemáskorláton az Eb-n
A pénteken <a href="https://m4sport.hu/torna/cikk/2023/04/14/kovacs-zsofia-osszetett-eb-ezustermes-anatlyaban" target="_blank" rel="noopener">egyéni összetettben ezüstérmes</a> Kovács Zsófia ötödikként, Székely Zója pedig hatodikként végzett felemáskorláton az antalyai torna Európa-bajnokság szombati napján.
Torna