Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Zsófia lett 2022 közönségdíjasa az európai tornaszövetségnél

Kovács Zsófia lett 2022 közönségdíjasa az európai tornaszövetségnél

MTI
Az Európai Torna Szövetség honlapján rendezett közönségszavazáson Kovács Zsófia lett 2022 legjobb női versenyzője.

A szervezet szerdán közösségi oldalán jelentette be, hogy a tavaly ugrásban Európa-bajnoki aranyérmes, gerendán világbajnoki hetedik magyar tornász kapta a legtöbb voksot, megelőzve az ukránok világbajnok aerobikosát, Anasztaszija Kurasvilit.

Kapcsolódó tartalom

A háromszoros Európa-bajnok Kovács idén áprilisban – 2017-es teljesítményét megismételve – ezüstérmet nyert egyéni összetettben a mersini kontinensviadalon, gerendán pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Boldog vagyok és nagyon köszönök minden egyes szavazatot. Nagyon szoros csata volt. Az ukrán vetélytársammal fej fej mellett voltunk a hajrában, és elmondhatatlanul örülök, hogy én jöttem ki győztesen a versenyből. Jól esik, hogy ilyen sokan mozgósítottak és összejött a több mint 160 ezer szavazat” – idézte a magyar szövetség közleménye Kovácsot.

Borítókép: Antalya, 2023. április 16. Kovács Zsófia talajgyakorlatát mutatja be az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság női szerenkénti döntőjében 2023. április 16-án. MTI/EPA/Erdem Sahin

További tartalmak