Musorujsag
Élő Eredmények

Mészáros, Tomcsányi és Balázs is hat szeren indul a torna-világbajnokságon

Mészáros, Tomcsányi és Balázs is hat szeren indul a torna-világbajnokságon

MTI
Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek és Balázs Krisztián mind a hat szeren indul az antwerpeni olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Molnár Botond talajon, ugráson és korláton, míg Kiss Balázs lólengésben, gyűrűn és nyújtón szerepel majd. A szabályok szerint az ötfős csapatból négyen mehetnek fel a szerre, ahol a csapateredménybe a legjobb három pontszám számít, ez alapján osztják ki az olimpiai kvótákat.

A szombati és vasárnapi selejtező egyben kvalifikáció a csapatverseny és az egyéni összetett döntőjére, valamint a szerenkénti finálékra is. A csapatdöntőbe a legjobb nyolc nemzet kerül, az egyéni összetett 24-es fináléjába nemzetenként maximum két versenyző juthat be, míg a szerenkénti döntőkre ugyanez érvényes a legjobb nyolc tornászt tekintve.

A magyar férfiválogatott a selejtező vasárnapi versenynapján szerepel majd.

Borítókép: Antalya, 2023. április 13. Mészáros Krisztofer lólengése az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság férfi egyéni összetett döntőjében 2023. április 13-án. MTI/EPA/Erdem Sahin

További tartalmak