Musorujsag
Élő Eredmények

A Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon versenyez a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm

A Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon versenyez a Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilm

MTI
A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon versenyez novemberben a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a 102 éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

 

Az „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” című alkotás gyártójának, a Makabor Studio Kft.-nek a közleménye szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert, 40. alkalommal sorra kerülő fesztiválon öt kontinens húsz sportfilmfesztiváljának nyertes alkotásait láthatja a közönség.

Az ötszörös olimpiai bajnok életét bemutató film a „Documentary – Great Champion” kategória egyik jelöltje és Olaszország legrégebbi mozijában, a Cinema Centrale-ban vetítik majd. A vetítésen és a november 11-i díjkiosztó gálán a film rendező-vágója, Oláh Kata és Csukás Sándor operatőr személyesen vesz részt.

Kapcsolódó tartalom

Az „Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes” dokumentumfilm premierje tavaly szeptemberben a Miskolci Cinefest Fesztiválon volt, melyen elnyerte a nemzetközi kritikusok Fipresci-díját. Azóta számos fesztiválon és a hazai mozikban vetítették.

Sport és történelem kategóriában kiemelt nemzetközi elismerésben, a zsűri különdíjában részesült az AIPS Sport Media Awards-on, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség nemzetközi versenyén. Jelenleg a film megtalálható a Cinego és az HBO Max felületeken.

A film a Makabor és a Belfilms gyártásában, magyar-izraeli koprodukció a Nemzeti Film Intézet és az Izraeli Kan Tv támogatásával készült.

 

Borítókép: Budapest, 2023. szeptember 7. Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója budapesti otthonában 2023. szeptember 7-én. A 102 éves olimpikont ezen a napon abból az alakalomból köszöntötték, hogy õ lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon. MTI/Balogh Zoltán

További tartalmak