Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Zsófia: Még nagyon hosszú az út, elfogytak az izmaim

Kovács Zsófia: Még nagyon hosszú az út, elfogytak az izmaim

m4sport.hu
Elmondása szerint még nagyon hosszú út vár a teljes felépülésig Kovács Zsófiára, aki októberi térdműtéte után nemrég kezdte meg a könnyített edzéseket és az izomépítést.

A háromszoros Európa-bajnok tornász az októberi, antwerpeni világbajnokság előtt szenvedett keresztszalag-szakadást, a műtét utáni hatodik hétben elvégzett kontrollvizsgálat mindent rendben talált, ezért egyre több mozgást végezhet. „Fejlődőképes vagyok és a lábam is nagyon gyorsan gyógyul, úgyhogy már az olimpia van a szemem előtt – mondta Kovács Zsófia az M4 Sport csütörtök déli Sporthíradójában. – A hetedik hétben vagyok, azt érzem, hogy nagyon jól halad, már lejárok a csarnokba, nagyon jó érzés, hogy szinte egy hónap után visszatérhetek a »ziaporba«.”

A 23 éves sportoló hozzátette ugyanakkor, hogy a könnyített tréningek még nagyon messze vannak attól az edzésmunkától, amit korábban végzett. „Még csak gumiszalagos erősítéseket csinálok, lábemelést, érzem, hogy még nagyon hosszú az út, mert azért egy hónap alatt elfogytak az izmaim. Nagyon remélem, hogy januárban már korlátra fel tudnék menni, az nagyon sokat segítene, mert ott a többi szerre is tudok fejlődni, mondjuk állóképességben.”

Kapcsolódó tartalom

A magyar szövetség június elején hozza meg a döntést, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója használhatja fel a női tornászok nem névre szóló párizsi olimpiai kvótáját. A tavalyi év legjobb európai tornászának választott Kovács Zsófia bízik abban, hogy elindulhat majd pályafutása harmadik olimpiáján, a teljes felépülésig és utána is mindent meg fog tenni ennek érdekében.

Borítókép: Kovács Zsófia felemás korláton (MTI/EPA/Erdem Sahin)

További tartalmak