Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Már az alapelemeket is elkezdte a sérülés után lábadozó Kovács Zsófia

Már az alapelemeket is elkezdte a sérülés után lábadozó Kovács Zsófia

MTI
Jó ütemben halad a felépülése a tornász Kovács Zsófiának, aki egyre többet edz a dunaújvárosi tornacsarnokban.

A háromszoros Európa-bajnok sportolónak tavaly szeptemberben szakadt el a térdszalagja, ezért ki kellett hagynia az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot.

„Szépen alakulok, napról napra jobb a lábam. A sérült lábam egy picit még le van maradva izomzatban, de jó úton járok a teljes felépülés felé” – idézi a magyar szövetség szerdai sajtóközleménye Kovácsot.

Hozzátette, egyelőre a gyógytornán és az erőnléti edzéseken van a hangsúly, de egyre többet edz a tornacsarnokban is. „Korláton tartok a legelőrébb, ott nem kell használnom a lábamat. Már el is kezdtem az alapelemeket, valamint néhány repülő elemet is” – mesélte a DKSE sportolója, aki már fut és kisebb-nagyobb szökdeléseket is végez, de azt még nem tudja, melyik versenyen térhet vissza.

A világbajnokságon Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge – a férfiaknál pedig Mészáros Krisztofer – szerzett névre szóló olimpiai kvótát. A magyaroknak van egy nem névre szóló indulási joguk is, amiről Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára októberben elmondta, hogy Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el.

Borítókép: Kovács Zsófia (Fotó: Freschli József)

További tartalmak