Musorujsag
Élő Eredmények

Kialakult a férfi válogatott kerete a torna Eb-re

Kialakult a férfi válogatott kerete a torna Eb-re

m4sport.hu
Keretet hirdettek a Riminiben sorra kerülő torna Európa-bajnokságra a férfiaknál – számolt be a hazai szövetség.

Keretet hirdettek a férfiaknál az Európa-bajnokságra. A Riminiben megrendezendő kontinensbajnokságon Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond kap helyet a csapatban, és egyéniben induló lesz még Závory Szilárd is.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya elmondta, csapatban a cél, hogy az első nyolc között végezzenek a magyarok.

„Ezenkívül egyéni összetettben két versenyzőnket várnám a legjobb 16-ba, és további két szerfináléban bízom. Természetesen az Eb-n még van olimpiai kvótaszerzésre is lehetőség. Itt az a tornász harcolja ki a párizsi indulást, aki egyéni összetettben a legelőkelőbb helyen zár azok között, akik korábban nem rendelkeztek ötkarikás kvótával” – mondta Kovács István. A magyar keretbe három hatszeres lesz: Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek.

A Riminiben megrendezendő Európa-bajnokságon a férfiak április 24-én kezdenek. A magyaroknak eddig egy olimpiai kvótája van férfiaknál, azt Mészáros Krisztofer szerezte a tavalyi világbajnokságon.

Borítókép: Antalya, 2023. április 13. Mészáros Krisztofer lólengése az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság férfi egyéni összetett döntőjében 2023. április 13-án. MTI/EPA/Erdem Sahin

További tartalmak