Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szenvedély, kitartás, bátorság – Pigniczki Fanni eddigi legsűrűbb évével készül az olimpiára

Szenvedély, kitartás, bátorság – Pigniczki Fanni eddigi legsűrűbb évével készül az olimpiára

m4sport.hu
Pigniczki Fanni egyelőre próbál nem az olimpiával foglalkozni, hanem arra koncentrál, hogy lépésről lépésre, edzésről edzésre, versenyről versenyre fejlődjön. A párizsi kvótás ritmikus gimnasztikázó az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában elmondta, ez persze nem jelenti azt, hogy ne gondolna az olimpiára, a fő cél természetesen az, hogy ott minél jobban teljesítsen, de ha kizárólag azzal foglalkozna, akkor a kis lépésekkel nem tudna megfelelően haladni.

Az MTK Budapest sportolója elmondta, a mostani pályafutása legsűrűbb éve, nem volt még arra példa, hogy tíz hétvégén keresztül szinte nincs is itthon. Az interjúban elárulta, élete egyik legjobb döntése volt, hogy a versenysport mellett elkezdett pszichológiát tanulni.

„Nagyon szeretek tanulni, mert azt érzem, hogy kikapcsol és kizökkent a mindennapi tevékenységeimből, valamint azt érzem, hogy mindig tanulok, tapasztalok valami újat, ami felkelti az érdeklődésemet” – mondta.

Elárulta, a gyakorlatai váza általában megmarad, kisebb változtatásokat azonban szinte minden verseny után végrehajtanak attól függően, hogy hogyan sikerült a versenyszituációban bemutatni, a bírók mit fogadtak el és mit nem. „De próbálunk minél kevesebbet módosítani, hogy a begyakoroltat tudjam továbbra is bemutatni a versenyeken. A karika gyakorlatomat megtartottuk tavalyról, így az a gyakorlat kicsit könnyebben megy nekem. Ami eddig a legnehezebb volt, az a buzogány és a szalag, de szerintem hamarosan ezek is be fognak érni” – árulta el Pigniczki Fanni, hozzátéve, hogy az áprilisi, törökbálinti országos bajnokságon a labda nem sikerült jól, karikával is volt két kisebb pontatlanság, de a szalag és a buzogány szerinte a szezonban a legjobb gyakorlata volt.

„Ez egy versenysportág és másokat kell legyőzni, de igazából nem személyesen a másik ellen mész, hanem a saját teljesítményeden múlik, hogy végül hányadik leszel, így próbálok csak arra koncentrálni, hogy nekem mi a feladatom, mit kell megcsinálnom, és hogy utána ez hányadik helyre lesz elég vagy milyen pontot kapok, az már nem nagyon rajtam múlik” – foglalta össze.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton
Visszanézhető az m4sport.hu-n


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Debreczeni-Klivinyi Kinga (kézilabda) 1. rész > > >, 2. rész > > >
Férfi kardcsapat > > >
Molnár Attila (atlétika) > > >
Németh Nándor (úszás): 1. rész > > >, 2. rész > > >
Pekler Zalán
(sportlövészet) > > >
Pigniczki Fanni
(ritmikus gimnasztika) > > >
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás) > > >
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott) > > >
Siklósi Gergely (vívás) > > >
Vogel Soma (vízilabda) 1. rész > > >, 2. rész > > >
Varga Ádám (kajak-kenu) > > >

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész
Úti cél: Párizs 2024., 4. rész
Úti cél: Párizs 2024., 5. rész

Következő adások (M4 Sport)
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Pigniczki Fanni (Fotó: EG/Ulrich Fassbender)

További tartalmak