Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Vukmir Elena döntős karikával és labdával a junioroknál az rg-Eb-n

Vukmir Elena döntős karikával és labdával a junioroknál az rg-Eb-n

MTI
Vukmir Elena karikával és labdával is döntőbe jutott szerdán a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság juniorversenyében.

Vukmir a szerdai selejtezőben késő délelőtt mutatta be gyakorlatait. Labdával 28,500 pontot, karikával 30,200 pontot kapott. Előbbi szeren negyedikként, utóbbin hetedikként jutott be a nyolcfős döntőbe, amelyre csütörtök este kerül sor.

„Mindkét szert nagyon szeretem, de a karikagyakorlatomat most jobbnak éreztem, bár a labda is jól sikerült, de voltak benne apró pontatlanságok, azt sokkal jobban meg tudom csinálni” – nyilatkozta az MTI-nek.

Hozzátette: nagyon koncentrált, csak saját magára és a feladatra figyelt, ki tudta zárni a hazai közönség buzdítását. Mindkét pontszámával elégedett, és megjegyezte, hogy nagyon nagy élmény hazai környezetben szerepelni.

Vukmir elárulta, a lelátón szurkolt neki édesapja, Dragan Vukmir, a Ferencváros, a Debrecen, a Budapest Honvéd és az MTK korábbi labdarúgója is, aki a Szeged, a Diósgyőr és a Siófok csapatát is irányította vezetőedzőként.

A juniormezőny másik magyar egyéni versenyzője, Barkóczi Boglárka buzogánnyal 27,550, szalaggal 26,950 pontot kapott. Előbbi a 12., utóbbi a tizedik helyre volt elegendő számára, vagyis szalaggal második tartalékként várhatja a finálét.

„A buzogánygyakorlatomnál nagyon izgultam, voltak is benne apróbb hibák, egyszer elejtettem, de utána próbáltam összeszedni magamat” – nyilatkozta Barkóczi, akinek éppen ez a kedvenc szere, tavaly a junior vb-n döntős is volt buzogánnyal.

„A szalag már jobban sikerült, addigra megszoktam a hangulatot is, és nagyon örülök, hogy ilyen jól meg tudtam csinálni, a pontszámmal is meg vagyok elégedve” – fűzte hozzá.

A további program:

csütörtök:

felnőtt egyéni selejtező: karika, labda 9.00

junior egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 19.55, buzogány, szalag 21.05

péntek:

felnőtt egyéni selejtező: buzogány, szalag 9.00

szombat:

felnőtt egyéni összetett döntő 10.10

felnőtt együttes kéziszercsapatok selejtezője 17.45

vasárnap:

felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 10.10, buzogány, szalag 11.20

felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika 13.45, 3 szalag és 2 labda 13.45

gála 16.00

Borítókép: Freschli József

További tartalmak