Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pigniczki Fanni egyéni csúccsal Eb-döntős labdával

Pigniczki Fanni egyéni csúccsal Eb-döntős labdával

MTI
Az olimpiai kvótás Pigniczki Fanni döntőbe jutott labdával a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Az MTK sportolója a selejtezőben 33,350 pontot kapott és a nyolcadik helyen került a vasárnapi fináléba. Mint az MTI-nek elmondta, labdagyakorlatra még sosem adtak neki ilyen magas pontszámot nemzetközi versenyen.

„Összességében elégedett voltam, de tudtam volna még jobban is csinálni. A pontszámnak persze nagyon örülök” – tette hozzá.

Karikával 33,650 pontot kapott, ezzel kilencedik lett és első számú tartalékként várhatja a döntőt. Ez nagyjából ugyanaz a gyakorlat, amivel tavaly bronzérmes lett a világbajnokságon, és amivel az olimpiára is készül, bár kisebb változások vannak benne, ami emeli a technikai nehézségi értéket.

„A karikagyakorlatom eleje olyan volt, hogy mentés mentés után, és utána még egy mentés, és még egy mentés. Sokszor előfordul, hogy a harmadik-negyedik mentésre már egy kicsit szétesek, és nehezebben tudom korrigálni a dolgokat, de nagyon örülök, hogy most sikerült jobban összeszednem magam, és utána már pontosabban folytatni a gyakorlatomat” – magyarázta.

Pigniczki kifejtette: tudja, min gondolkozott éppen akkor, amikor bement a szőnyegre. Egy elemet szeretett volna kijavítani, és talán a kelleténél jobban erre összpontosított.

„Ahhoz képest, hogy sok mentésem volt az elején, és akadtak kihagyások is, nagyon jó a pontszám. Remélem, elég lesz ahhoz, hogy megmutassam magamat a döntőben is, és akkor megpróbálom kijavítani” – vélekedett.

Az egyéni összetett selejtező hetedik helyén álló sportoló kifejtette, egyrészt nyugalmat érez, hiszen már szinte mindent elért pályafutása során, amit szeretett volna, sőt többet is, mint amit valaha gondolt. Ez általában megnyugtatja, mert már nem kell bizonyítania, csak saját magát adnia.

„A másik oldalon viszont természetesen teher is, mivel bennem van, hogy világbajnoki dobogós voltam karikával, és milyen sok lehetőség van mindegyik gyakorlatomban. A hazai rendezés sokszor előnyt jelent, így természetesen szeretném kihozni magamból a legtöbbet és kihasználni ezt a lehetőséget” – közölte.

Wiesner Hanna labdával 31,950 pontot kapott és 14. lett a selejtezőben, karikával 32,000 pontot szerzett, ami a 19. helyet jelentette számára. Egyéni összetettben a 14. pozícióból várja a folytatást.

„A labdagyakorlatommal elégedettebb vagyok. Sajnos a karikában volt egy kisebb hiba, ezt kívülről egy szurkoló nem látja, és igyekeztem megoldani, hogy még a bírók se vegyék észre” – nyilatkozta az MTI-nek.

Hozzáfűzte, a hiba ellenére elégedett a pontszámmal, nem gondolta volna, hogy ennyit kap. Nagyon örül neki, hiszen azon a kis hibán kívül mindent próbált a legjobban megcsinálni.

Mindkét magyar felnőtt egyéni versenyző szőnyegre lép pénteken délután a buzogány és a szalag selejtezőjében is.

Vukmir Elena a karika döntőjében nyolcadik, labdával hatodik lett csütörtökön a juniorok között. Vukmir a szerdai selejtezőben karikával 30,200 pontot kapott és negyedikként jutott a döntőbe, ahol rögtön a gyakorlata elején volt egy kisebb ejtése, és végül 27,900 ponttal zárt a nyolcadik pozícióban.

Némi vígaszt jelenthet számára, hogy egy nappal korábbi pontszámával is csak hetedik lehetett volna.

Labdával 28,500 ponttal hetedikként került a fináléba, ahol 29,900 ponttal szerezte meg a hatodik pozíciót.

„A kettő közül ma a labdagyakorlatom sikerült jobban, sőt sokkal jobban, mint tegnap. A karikadöntő előtt még nagyon izgultam, de utána szerencsére gyorsan le tudtam zárni és csak a labdára koncentrálni” – nyilatkozta az MTI-nek Vukmir.

A további program:
később:

junior egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 19.55, buzogány, szalag 21.05

péntek:
felnőtt egyéni selejtező: buzogány, szalag 9.00

szombat:
felnőtt egyéni összetett döntő 10.10
felnőtt együttes kéziszercsapatok selejtezője 17.45

vasárnap:
felnőtt egyéni szerenkénti döntő: karika, labda 10.10, buzogány, szalag 11.20
felnőtt együttes kéziszercsapatok szerenkénti döntője: 5 karika 13.45, 3 szalag és 2 labda 13.45
gála 16.00

Borítókép: Magyar Torna Szövetség

További tartalmak