Musorujsag
Élő Eredmények

Smith és Van Gerwen is magabiztos győzelemmel jutott be a dartsvilágbajnokság döntőjébe

Smith és Van Gerwen is magabiztos győzelemmel jutott be a dartsvilágbajnokság döntőjébe

m4sport.hu
Az angol Michael Smith először vagy a holland Michael van Gerwen negyedszer? Ez lesz a PDC-dartsvilágbajnokság kedd esti döntőjének legfontosabb kérdése, miután mindkét játékos rendkívül magabiztosan, megingás nélkül húzta be elődöntős mérkőzését hétfőn a londoni Alexandra Palace-ban.

Az első elődöntőben a 4. helyen kiemelt Michael Smith és a világranglista 25. Gabriel Clemens találkozott. Az előzetes esélyek közti különbség jelentős volt, az angol harmadik vb-döntőjéért állt tábla elé, míg a nyolc között Gerwyn Price-t búcsúztató német először jutott négy közé világbajnokságon – ráadásul ő az első német, akinek ez sikerült.

Az összesen harminc 180-ast hozó mérkőzésen az első négy szett tartogatott izgalmakat, úgy jutottak el 2-2-ig a felek, hogy mindegyiket 3-2-re nyerte meg a játszmát kezdő játékos. Az ötödiket már 3-0-ra hozta Smith és ezzel meg is törte ellenfelét, majd a hatodik szett is lélektani jelentőséggel bírt, hiszen a döntő legben hátsó pályáról brékelt.

Smith a kétszettes előny tudatában sem lassított, a meccsen összesen öt 100+-os kiszállója volt és tizenkilenc 180-asa, végül 6-2-re behúzta az első elődöntőt. A 32 éves angol karrierje harmadik PDC világbajnoki fináléjára készülhet, 2019-ben Van Gerwen, 2022-ben Peter Wright ellen veszített.

Ellenfele pedig a harmadik helyen kiemelt holland, Michael van Gerwen lesz, a háromszoros PDC-világbajnok (2014, 2017, 2019) ahogy eddigi vb-meccseit, úgy a világranglistán 15. belga, Dimitri Van den Bergh elleni elődöntőt is tekintélyt parancsoló dominanciával nyerte meg és készülhet a hatodik döntőjére.

A 6-0-s végeredmény pontosan tükrözi a meccs képét, Van Gerwen négy szettet is 3-0-val húzott be, esélyt sem adva ellenfelének, Van den Bergh mindössze négy leget tudott megnyerni.

Van Gerwen így a negyed- és az elődöntőben sem vesztett játszmát és pont Smith ellen nyerte legutóbbi vb-fináléját, még 2019-ben. Jöhet a visszavágó, a PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét kedd este 21 órakor rendezik.

Eredmények
Michael Smith 6-2 Gabriel Clemens (3-2, 2-3, 3-2, 2-3, 3-0, 3-2, 3-2, 3-1)
Dimitri Van den Bergh 0-6 Michael van Gerwen (2-3, 0-3, 0-3, 2-3, 0-3, 0-3)

Borítókép: Michael Smith és Michael van Gerwen (fotók: EPA / MT)I

További tartalmak