Musorujsag
Élő Eredmények

Los Angeles „a lehető legrosszabb hely olimpiára” a korábbi rendőrfőnök szerint

Los Angeles „a lehető legrosszabb hely olimpiára” a korábbi rendőrfőnök szerint

MTI
Los Angeles volt rendőrfőnöke szerint a város „a lehető legrosszabb hely az olimpiára”, ahol nem lehet garantálni a biztonságot.

Az insidethegames.biz portál idézte Alex Villanueva szavait, aki szerint a 2028-as nyári ötkarikás játékok házigazdája legfőképpen biztonsági szempontból alkalmatlan olimpiarendezésre. A korábbi seriff, aki 2018 és 2022 között töltötte be a posztot, a politikusokat hibáztatta, amiért a rendőrök száma csökken.

„Szörnyű légkör uralkodik, a politikusok nagyon ellenséges munkakörnyezetet teremtettek, és már senki sem akar rendőrként dolgozni” – támasztotta alá biztonsági aggályait Villanueva, aki szerint a bűnüldözés hatékonyságát tovább csökkentették a területet érintő pénzelvonások.

„Nem lesz elegendő munkaerőnk ahhoz, hogy biztonságos környezetet teremtsünk az olimpiai eseményeknek. Több emberre van szükség, miközben hosszú időbe telik a megfelelő kiképzés” – jelentette ki Villanueva, aki kifogásolta azt is, hogy az ország minden részéből érkeznek a hajléktalanok Los Angelesbe.

Jelenleg körülbelül kilencezer rendőrt foglalkoztat a Los Angeles-i rendőrkapitányság, míg ez a szám 2009-ben, rekordot jelentően 9895 fő volt – írta a portál.

Borítókép: A Griffith Obszervatórium megvilágított épülete Los Angelesben 2017. szeptember 13-án, miután a NOB a 2024-es nyári játékok rendezési jogát Párizsnak, a 2028-as játékokét pedig Los Angelesnek ítélte. (Fotó: MTI/EPA/Eugene Garcia)

További tartalmak