Musorujsag
Élő Eredmények

Boronkay Péter: Nem 2020-ig, hanem Tokióig terveztem, úgyhogy nem állok le

M4 Sport
A paratriatlonista Boronkay Péter az idei paralimpia után tervezett a sprinttávról hosszabb távokra váltani. A többszörös világ- és Európa-bajnok parasportoló az M4 Sportnak elmondta, a tervek ugyanazok maradtak, csak a halasztás miatt minden tolódik egy évvel.
Boronkay Péter triatlonista a paralimpiai faluban – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Tokióig terveztem a pályafutásomat, nem pedig 2020-ig, így most ez 2021-re csúszik. Bízom benne, hogy jövő ilyenkor is olyan helyen fogok tudni állni, hogy legrosszabb esetben is szabadkártyával legyen esélyem Tokióba kijutni – nyilatkozta a közszolgálati sportcsatornának Boronkay Péter, hozzátéve, hogy jövőre talán még nagyobb esélye is lesz kijutni a paralimpiára. – Igazából ez a plusz egy év lehet, hogy nekem még jól is jöhet ki. Más kérdés, hogy jövőre 40 éves leszek, ebben a sportágban ennyi idősen elég nehéz helytállni a húszas éveiket taposó fiatalok mellett. Itthon is van egy nagyon nagy reménység az én kategóriámban, Mocsári Bence, bízom benne, hogy ő is ringbe száll majd a tokiói kvótáért.”

Boronkay Péter hozzátette, úszni a jelenlegi helyzetben nem tud, a kerékpár- és a futóedzéseket viszont egyéni edzésterv alapján egyedül végzi. „Ha az időjárás engedi, akkor kint, ha nem, akkor itthon görgőn, aminek a hangjára nagyon jót alszik Ákos” – utalt a parasportoló négyhónapos kisfiára.

Elárulta, a mostani stresszmentes időszak jólesik neki. „Magánéleti szempontból örülök neki, hogy itthon tudok lenni és egy alapozó edzőtábort csinálni.”

Kérdésre válaszolva úgy vélte, ha újraindul az élet a sportágban, másfél-két hónap alatt vissza tudja nyerni azt a formát, amilyenben a járvány kitörése előtt volt.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak