Musorujsag
Élő Eredmények

Lehmann Csongor kilencedik a triatlon vb-sorozat jokohamai állomásán

Lehmann Csongor kilencedik a triatlon vb-sorozat jokohamai állomásán

MTI
A magyar indulók közül Lehmann Csongor érte el a legelőkelőbb eredményt a triatlonosok világbajnoki sorozatának szombati, Jokohamában rendezett állomásán, amelyen kilencedikként ért célba.

A verseny hivatalos eredményközlő oldala szerint a 24 éves tiszaújvárosi sportoló 1:42:53 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló olimpiai távot, amelyen az ötkarikás bronzérmes új-zélandi Hayden Wilde győzött 1:42:13 órás idővel.

A másik két magyar induló közül Bicsák Bence a 21. (1:43:54 ó), Dévay Márk pedig a 25. (1:44:05 ó) helyen zárt.

A viadalon az olimpiai bajnok norvég Kristian Blummenfelt közvetlenül Lehmann előtt ért célba nyolcadikként 1:42:48 órás idővel. A győztes Wilde mögött négy másodperccel lemaradva az ausztrál Matthew Hauser lett a második, s további egy másodperces hátrányban a portugál Vasco Vilaca a harmadik.

A nők mezőnyében Bragmayer Zsanett volt érdekelt magyar részről, ő a huszadik helyen fejezte be a versenyt 1:56:22 órás idővel. Nyert a brit Sophie Coldwell (1:53:32 óra), megelőzve a mexikói Rosa Maria Tapia Vidalt (1:53:49 ó), valamint a harmadikként végző amerikai Taylor Knibbet (1:54:02 ó).

A triatlonosok világbajnoki sorozata két hét múlva Cagliariban folytatódik.

Borítókép: Lehmann Csongor (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak