Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási pech: mindhárom magyar triatlonos érintett volt egy kerékpáros bukásban, egyikük feladta

Óriási pech: mindhárom magyar triatlonos érintett volt egy kerékpáros bukásban, egyikük feladta

mti / m4sport.hu
Kiss Gergely a 23., Dobi Gergő pedig a 24. helyen végzett a krakkói Európa Játékok férfi egyéni triatlonversenyében, Dévay Zsombor egy bukás következtében feladni kényszerült a versenyt.

A bukás a 40 km-es kerékpározás utolsó 1000 méterén történt is mindhárom magyar érintett volt, de ketten folytatni tudták a versenyt. Dévay Zsombor elesett és bár kisebb horzsolásokkal és zúzódásokkal megúszta, nem tudta befejezni a versenyt.

Dévay azért is sajnálja nagyon a történteket, mert nagyon jó formában érezte magát, ráadásul nem is első alkalommal fordult elő, hogy önhibáján kívül nem tudott befejezni egy viadalt – árulta el az M4 Sportnak adott értékelésében.

Elsőként a norvég Vetle Bergsvik Thorn ért a célba 1:46:50 órás idővel, míg másodikként az izraeli Shachar Sagiv (1:46:51 ó), harmadikként pedig a svájci Adrien Briffod (1:46:52) zárt.

Úszás 

MTI/Czeglédi Zsolt

Kiss és Dobi az 1500 méter úszás során végig az élmezőnyben tempózott a krakkói Nova Huta-tóban, majd a harmadik és negyedik helyen váltott kerékpárra. Dévay a 21. pozíciót foglalta el a 1,5 kilométernyi úszást követően, így nem az élbolyban kezdte meg a kerékpározást.

Kerékpár

A 40 kilométeres tekerés elején Dobi az élre állt, ám a folytatásban a riválisok közül sokan egyre feljebb jöttek, Dévay pedig hamarosan honfitársait is utolérte, 20 kilométernél ő a 20. helyen haladt, míg Dobi 19., Kiss pedig 28. volt. A kerékpározás közben az eső is cseperegni kezdett Krakkóban, az első bolyhoz Dévay és Dobi volt közel, Kiss viszont egyre jobban leszakadt, féltávnál már 30 másodperc volt a hátránya.

MTI/Czeglédi Zsolt

A tó körül kialakított nyolckörös biciklis táv második felének elején Dévay megpróbált minél előrébb helyezkedni az első bolyban, melynek végén Dobi nem szakadt le, és tartotta a tempót a többiekkel. Három körrel a kerékpározás vége előtt Dobi is előrébb tekert, miközben a második boly – melyben Kiss is haladt – egyre közelebb ért az élmezőnyhöz. Az utolsó 10 kilométerre összeért a két boly, így nagyjából 40 versenyző néhány másodperces különbséggel követte egymást a következő váltásig, amikor a kerékpároktól megszabadultak a sportolók és futócipőt húztak a hátralévő 10 kilométerre, amely négy kört jelentett a kialakított pályán. A kerékpáros résztáv utolsó 1000 méterén mindhárom magyar versenyző belekeveredett egy bukásba, ennek következményeként valamivel később Dévaynak fel is kellett adnia a további küzdelmet.

Futás

A biciklizés végeztével az állva maradt magyarok közül Dobi a 31. helyezettként váltott a 10 km-es futásra, míg Kiss a 35. pozícióban folytatta a viadalt.

MTI/Czeglédi Zsolt

Mindkét magyar igyekezett feljebb jönni a hátralévő körökben, s ez valamelyest sikerült is nekik, végül Kiss 1:48:58 órás időeredménnyel ért célba közvetlenül Dobi előtt, aki 1:49:06 óra alatt teljesítette a távot.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak