Musorujsag
Élő Eredmények

Már mindenhol számolnak az Eb-n két ezüstöt szerző magyar junior triatlonosokkal

Már mindenhol számolnak az Eb-n két ezüstöt szerző magyar junior triatlonosokkal

MTI
Pocsai Balázs, a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás-szakágvezetője szerint kiváló teljesítményt nyújtottak a junior versenyzők az elmúlt hétvégén a törökországi Balikesirben rendezett Európa-bajnokságon, melyen mind a hat egyéni induló A-döntőbe jutott, Hóbor Zalán és a vegyesváltó pedig ezüstérmet nyert.

A szakember az MTI-nek elmondta, a kontinensviadal helyszínén a verseny ideje alatt végig nagyon meleg volt, az indulóknak a nagyon rövid, szupersprint táv sajátosságai mellett a 40 Celsius-fokos hőmérséklettel is meg kellett birkózniuk.

„Az ilyen rövidtávú viadalokon annyira közel maradnak egymáshoz a versenyzők, hogy végül csak nüanszokon múlik, hogy a célba ki ér be dobogós helyen, vagy ki szorul ki az első tízből. Nagyszerű eredmény, hogy a négy junior férfi és a szintén négy junior női indulónk közül mindenki bejutott az A-döntőbe, azaz a legjobb 30 közé, hiszen a mezőny óriási volt, nagyjából 90 indulóról beszélünk nemenként” – nyilatkozta Pocsai Balázs, aki kiemelte, a rivális nemzetek képviselői közül is többen gratuláltak a magyarok eredményeihez.

„Egyértelműen tényezők lettünk a különböző világversenyeken, és már mindenhol számolnak velünk, mert bármikor képesek lehetnek a versenyzőink érmekért, dobogós helyezésekért küzdeni” – mondta az utánpótlás-szakágvezető, aki a Balikesirben szerepelt U23-as triatlonosokkal kapcsolatban elmondta, előzetesen talán jobb eredményeket vártak tőlük, de az elit mezőnnyel összevont versenyben többször sem állt a szerencse a magyarok mellett.

„Nem szokott sok elitversenyző jelen lenni egy ilyen eseményen, de az a nyolc-kilenc sportoló, aki rajthoz áll, jelentősen befolyásolni tudja a végeredményt. Kiss Gergő gyomorproblémákkal küzdött, de végül bejutott az A-döntőbe, miközben ott lett volna a helye Dobi Gergőnek és Dévay Zsombornak is, ám ők ebben a szoros küzdelemben, ekkora mezőnyben az egyébként jó idejükkel sem fértek be. A B-döntőben aztán nem véletlenül végeztek második és harmadik helyen” – emelte ki Pocsai Balázs, aki elmondta, a franciák utólagos kizárása miatt az U23-as vegyesváltó végül nem 12., hanem 11. lett.

Hozzátette, ezt a helyezést befolyásolta, hogy az első tagként versenyző Kiss Gergely előtt közvetlenül bukás történt az egyébként is nagyon csúszós kerékpárpályán, emiatt a magyar sportolónak meg kellett állnia és ezzel hátrányt szedett össze, amelyet utána részben a rövid versenytáv miatt is már nehéz lett volna teljes egészében ledolgozni.

Borítókép: Magyar Triatlon Szövetség

További tartalmak