Musorujsag
Élő Eredmények

Faldum Gábor legjobb magyarként 12. lett a triatlonosok párizsi olimpiai tesztversenyén

Faldum Gábor legjobb magyarként 12. lett a triatlonosok párizsi olimpiai tesztversenyén

MTI
Legjobb magyarként Faldum Gábor a 12. helyen végzett pénteken a férfi triatlonosok párizsi olimpiai tesztversenyén.

A viadalon – a nemzetközi szövetség eredményközlő oldala szerint – Faldum Gábor 1:42:15 óra teljesítette a 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométeres futásból álló erőpróbát. Honfitársai közül Bicsák Bence 19., Lehmann Csongor 23., míg Dévay Márk 40. lett.

Győzött a brit Alex Yee 1:41:02 órás idővel, és 14 másodperccel előzte meg a portugál Vasco Vilacát. Harmadikként a francia Dorian Coninx ért célba.

A tesztviadalt a jövő évi nyári játékok helyszínén, ugyanazon az útvonalon rendezték, amelyen az ötkarikás verseny is zajlik majd. Csütörtökön a nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett nem ért célba.

Másfél hete nem tudták megtartani a nyíltvízi úszók világkupa küzdelmeinek párizsi versenyét, mert a hatalmas esőzés miatt jelentősen romlott a Szajna vízminősége, ezúttal azonban ezzel már nem volt gond.

Borítókép: Tiszaújváros, 2016. július 10. Faldum Gábor a 20. TVK ITU triatlon világkupafutam férfi versenyének döntőjében 2016. július 10-én. A sportoló a tizedik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak