Musorujsag
Élő Eredmények

„Igyekszem tovább követni az előzetesen kialakított tervet” – Lehmann Csongor a vb-állomásokon fejlődne az olimpiáig

„Igyekszem tovább követni az előzetesen kialakított tervet” – Lehmann Csongor a vb-állomásokon fejlődne az olimpiáig

MTI
A következő szezonban a világbajnoki sorozat állomásain szeretne még fejlődni a triatlonos Lehmann Csongor, aki a hazai sportági szövetség kvalifikációs rendszere szerint már biztos olimpiai résztvevőnek mondhatja magát a 2024-es párizsi nyári játékokon.

A 24 éves sportoló az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta, a vb-sorozat idei versenyein sikerült megközelítenie a top5-ös és top3-as eredményeket, ugyanakkor konkrét helyezés elérését Párizsra még nem tűzte ki maga elé.

„Ha minden összejön, akkor egy jó versenyt tudok futni az olimpián, ami leginkább mentálisan lesz megterhelő, mert egy hatalmas sportesemény, amelyen nagy lesz a nyomás és azt addig meg kell tanulni kezelni” – fogalmazott a tiszaújvárosi triatlonos, aki ennek érdekében a vb-sorozat állomásain áll majd rajthoz az olimpiáig, mert – mint mondta – ott indulnak el a sportág legjobbjai is.

Lehmann Csongor úgy véli, hogy a mostani világranglistás helyezése (9.) és az elmúlt évek eredményei annak az évek óta tartó, szisztematikus munkának az eredményei, amelyet édesapjával és edzőjével, Lehmann Tiborral közösen alakítottak ki.

„Ennek az útnak fontos lépcsőfokai voltak a juniorban és U23-ban elért világbajnoki címek is, most pedig igyekszem tovább követni az előzetesen kialakított tervet, hogy a lehető legjobb formában érjek majd oda Párizsba” – nyilatkozta. Hozzátette, úszásban általában az első bolyban tud maradni, kerékpározásban viszont sokat tudott fejlődni az elmúlt években, de még ebben a számban is tud javulni. A futást az egyik erősségének tekinti, ugyanakkor az olimpiáig igyekeznek még ezt is tovább fejleszteni. „Úgy gondolom, hogy szépen lassan a vb-sorozatban is oda tudok majd érni a dobogóra” – jelentette ki.

Lehmann Tibor elmondta, az, hogy a versenyző olimpiai kvótája biztosnak tekinthető, „az elmúlt években végzett munka jutalma.”

„Egyrészt Csongor körül is összeállt egy jó csapat, másrészt az utóbbi tíz évben a magyar szövetség is fejlődött, ez pedig egy jó kombináció” – nyilatkozta, kiemelve, fontos feladatuk lesz „finomhangolni” a versenyző futásán, mert Párizsban nagy valószínűséggel a mezőny legjobb futója fog majd győzni.

„Tavaly már lemodelleztük a párizsi felkészülést, most ugyanazt fogjuk tenni és elsősorban a vb-sorozat versenyeire koncentrálunk. Az olimpiára a lehető legjobb mentális és fizikai állapotában kell megérkeznie, a cél ugyanis a pontszerző helyezés elérése” – mondta a hazai szövetség szakmai alelnökeként is dolgozó szakember.

„A magyar szövetség célja, hogy három férfi és két női versenyzővel legyünk ott Párizsban, ami azt jelenti, hogy a vegyes váltóban is indíthatnánk egy csapatot. Jelenleg három férfi versenyzőnk is indulhatna az olimpián, amit rajtunk kívül csak a házigazda franciák, valamint a németek és a spanyolok mondhatnak el magukról. A nőknél Kuttor-Bragmayer Zsanett révén úgy tűnik, hogy egy biztos helyünk lesz, és ha a vegyes váltóban sikerül megszerezni az indulási jogot, amihez közel van a csapat, akkor még egy női versenyzőt indíthatunk” – fogalmazott Lehmann Tibor.

Borítókép: Lehmann Csongor. MTI/Vajda János

További tartalmak