Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Dévay Márk kiváló versenyzéssel negyedik a kínai triatlon világkupán

Dévay Márk kiváló versenyzéssel negyedik a kínai triatlon világkupán

MTI
Az olimpiai kvótáért is versenyben lévő Dévay Márk remek teljesítményt nyújtva negyedik lett a triatlonosok Csengtuban rendezett világkupa-viadalán hétfőn.

Az olimpiai, másnéven rövid távon lebonyolított futamon 1,5 kilométer úszás után 40 kilométer kerékpározás, és zárásként 10 kilométer futás várt a mezőnyre a kínai városban.

A férfiak viadalán négy magyar is indult, Dévay a hajrára is az élen haladó hármassal vívott csatát, s végül mindössze négy másodperccel maradt le a bronzéremről az új-zélandi Tayler Reiddel szemben. Szintén az első tízben zárt Bicsák Bence, a tokiói olimpia hetedik helyezettje, aki a győztes brit Max Stapley-hez képest 45 másodperces hátránnyal végzett a hetedik pozícióban. Az olimpiai indulási jogért ugyancsak ranglistapontokat gyűjtő Faldum Gábor 19. lett a több mint 50 fős mezőnyben, míg a negyedik magyar induló, Dévay Zsombor a 33. helyen fejezte be a viadalt.

A nőknél a biztos olimpiai indulónak tekinthető Kuttor-Bragmayer Zsanett nem tudta befejezni a futamot, a verseny hivatalos eredményközlő oldala szerint ugyanis kerékpározás közben feladni kényszerült a viadalt. A másik két magyar versenyző közül Kovács Zsófia 17., Horváth Karolina Helga pedig 20. lett.

Eredmények, triatlon-vk, Csengtu:
férfiak:
1. Max Stapley (brit) 1:43:25 óra
2. Jonas Schomburg (német) 7 másodperc hátrány
3. Tayler Reid (új-zélandi) 14 mp h.
4. DÉVAY MÁRK 18 mp h.
…7. BICSÁK BENCE 45 mp h.
…19. FALDUM GÁBOR 2:03 perc h.
…33. DÉVAY ZSOMBOR 3:33 p h.

nők:
1. Julie Derron (svájci) 1:55:18 óra
2. Tilda Mansson (svéd) 52 másodperc hátrány
3. Roksana Slupek (lengyel) 57 mp h.
…17. KOVÁCS ZSÓFIA 4:04 perc h.
…20. HORVÁTH KAROLINA HELGA 5:03 p h.
Kuttor-Bragmayer Zsanett nem ért célba.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt - archív

További tartalmak