Musorujsag
Élő Eredmények
×

A vizes vb óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíne

A vizes vb óriástoronyugró-létesítménye az év sporthelyszíne

MTI
A nyári vizes világbajnokság budapesti óriástoronyugró-központja lett az év sporthelyszíne a nemzetközi sportdíjakat odaítélő International Sports Awards (ISA) döntése alapján.

Az ISA az ugyancsak lausanne-i székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Sportkamarával (International Sports Chamber of Commerce – ISCC) együttműködve hirdette ki a győztest.

A magyarországi világbajnokág óriástoronyugró-versenyeit a Batthyány térnél kialakított ideiglenes létesítményben bonyolították le, ahol a 20, illetve 27 méterről ugró versenyzők mögött a Parlamentet láthatták a helyszínre kilátogatók, illetve a tévénézők. A vb-k történetében először nem természetes vízbe érkeztek az ugrók, hanem egy épített, ideiglenes medencébe. A szervezők szándéka a helyszín kiválasztásával eleve az volt, hogy a látványos, Budapest legszebb arcát mutató esemény a világ számos pontján keltse fel a figyelmet Magyarország és a főváros szépsége iránt.

Budapest, 2017. július 29. A későbbi győztes ausztrál Rhiannan Iffland a 17. vizes világbajnokság női óriás-toronyugrás döntőjében a Batthyány térnél 2017. július 29-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt A versenyzők mögött a Parlamentet láthatták a helyszínre kilátogatók (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Az elismerésről Gyárfás Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának tagja tájékoztatta kedden az MTI-t.

„Büszke lehet Magyarország, hogy újabb elismerést kapott ez az örökké emlékezetes, csodálatos sportesemény” – mondta.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Verrasztó Dávid is kihagyja a decemberi úszó Eb-t
Az ázsiai világkupa-sorozat után döntötte el Verrasztó Dávid, hogy nem indul a 2017-es rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A Ferencváros úszója a Fradi Tv-ben értékelte a világkupát és teljesítményét, valamint szót ejtett jövő évi terveiről is.
Úszás
TÁdááám! - Így megy ez nálunk: csütörtök és péntek
Naplót írok. Mármint a versenyhétvégékről, emlékekről, olyan pillanatokról, amit nem tudunk nektek elmesélni sem a műsorban, sem fotókkal vagy videókkal. Régóta szeretném már megírni a sokmindent, ami egy hétvége alatt történik. Ez az első rész, a hétvége számunkra két legnehezebb napjáról: csütörtökről és péntekről!
TÁdááám!
Alonso: Lehet, nem én vagyok a leggyorsabb, de jól alkalmazkodom
Izgalmas időszak a mostani Fernando Alonso számára, hiszen két különböző sportautót is tesztelt, Abu-Dzabiban utolsó hondás versenyét futja, miközben már készül az új kihívásokat és a McLaren számára új motorpartnert hozó 2018-as évre.
Abu Dhabi Nagydíj