Musorujsag
Élő Eredmények

Bocsánatot kért Hosszú Katinkától korábbi edzője

Bocsánatot kért Hosszú Katinkától korábbi edzője

M4 Sport
Magyar médiumnak először adott interjút Hosszú Katinka korábbi edzője Dave Salo azóta, hogy a magyar úszónő elhagyta a Dél-Kaliforniai Egyetem Csapatát.

Hosszú négy évig járt a USC-re, Los Angeles-i évei alatt nyerte első világ- és Európa-bajnoki címeit, és itt ismerte meg jelenlegi férjét és edzőjét, Shane Tusupot is. A londoni olimpián azonban csalódott Salóban, aki akkor elsősorban amerikai tanítványaira koncentrált.

„Én az amerikai stáb tagja voltam, nem is nagyon érintkeztünk, majdhogynem azt is el kellett hallgatnunk, hogy egyáltalán ismerjük egymást. Ez nem volt fair vele szemben.” 

Katinka érmes reményei ellenére a negyedik helyen végzett 400 vegyesen. A jól ismert történet szerint amikor a döntő után az eredmény okairól kérdezte Salót, az edző válasz helyett csak annyit tanácsolt Katinkának, nyisson egy szépségszalont Budapesten.

„Nem hiszem, hogy ilyet mondtam volna. Nem rémlik, hogy bármikor is ilyet mondtam volna. Nem tudom, honnan jön ez a sztori. Annyit mondhatok, hogy mindaddig, amíg nem az amerikai válogatottnál volt dolgom, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy ő sikeres legyen. Az utolsó négy hétben nem voltam ott. És ez valóban egy másfajta helyzet. Talán jobban teljesített volna, ha abban a négy hétben vele vagyok. Nem tudom. Nem tudom. De azt nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott. Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát.”

A teljes beszélgetést az M4 Sport hétindító beszélgetős műsorában, a május 7-i Sport7főben láthatják.

Borítókép: Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes úszás döntője után a 2012-es londoni nyári olimpián, a Vizesközpontban 2012. július 28-án. A magyar versenyző a negyedik helyen végzett. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak