Pénteken az ukránok uralták a Duna Arénát

A délelőtti páros technikai után a szabadkombinációs kűrben is az ukránok bizonyultak a legjobbnak a Duna Arénában zajló szinkronúszó világkupa-versenyen. Ebben a számban a magyarok negyedikként zártak.

Duna Aréna, szinkronúszás Az ukránok szabad kombinációban és a párosok technikai gyakorlatában is begyűjtötték az aranyérmet (Fotó: facebook.com/szinkronuszas)
Anasztaszja Szavcsuk és Jelizaveta Jakno a második ukrán sikernek is részese volt, így ők már két aranyat nyertek. A dobásaikkal az oroszokat idéző csapat ezúttal is nagyszerűen szerepelt, az a mutatvány pedig különösen nagy sikert aratott, amikor a vízből kiemelt társat az egyik csoport átdobta a másik égbe emelkedő talpaira. A pontozóknak is tetszett az előadás, ugyanis az ukránok hat tizeddel magasabb pontszámot kaptak, mint a vk-sorozat párizsi nyitóversenyén, így még magabiztosabban előzték meg a spanyolokat. Utóbbiak is szép gyakorlatot mutattak be, szintén 90 pont fölé kerültek.

A magyar csapat a mezőny ismeretében éremben reménykedett, de az izraeliek jobbak voltak, így ők lettek a bronzérmesek. A hazai együttes negyedik helye ezzel együtt szép eredménynek számít.

„A célunk az, hogy lépésről lépésre haladjunk, és hogy folyamatosan közelítsünk a világ legjobbjaihoz. Ez ma is sikerült, de pontosan tudjuk, hogy még rengeteget kell dolgoznunk” – értékelt Natalja Taraszova szövetségi kapitány.

A vk szombaton 10 órától az egyéni és a csapat rövidprogrammal folytatódik, majd délután 17 órától a highlight kűr és a páros szabadprogram lesz műsoron.

Eredmények:

szabad kombináció:
1. Ukrajna 92,7000 pont
2. Spanyolország 90,2000
3. Izrael 80,5333
4. Magyarország 77,3333

korábban:

páros, technikai:
1. Anasztaszja Szavcsuk, Jelizaveta Jakno (ukrán) 90,3170 pont
2. Linda Cerrutti, Constanza Ferro (olasz) 88,0272
3. Anna-Maria Alexandri, Eirini Alexandri (osztrák) 85,2773