Musorujsag
Élő Eredmények

A magánéleti viharok közben Hosszú Katinka elindult idei első versenyén

MÚSZ
Miközben Hosszú Katinka és Shane Tusup válságba jutott magánélete a fő téma a sajtóban, a háromszoros olimpiai bajnok pénteken medencébe ugrott idei első versenyén.
Hosszú Katinka a koppenhágai rövdipályás Európa-bajnokságon (Fotó: Facebook/uszoszovetseg) Hosszú Katinka (Fotó: Facebook/uszoszovetseg)

Csütörtökön a sportolónő közölte, szakítottak férjével és edzőjével, Sahne Tusuppal, aki még aznap este közösségi oldalán reagált, miszerint magánéleti problémáik fő oka, hogy Hosszú megcsalta őt Dudás Dániel úszóval. Eközben a sportolónő Facebook-oldala is elérhetetlenné vált. 

Hosszú Katinka nem annyira régen,  több hónapos kihagyást követően tért vissza a medencébe és pénteken már rajtkőre is állt, idei első versenyzése pedig minőségire sikerült: magyar idő szerint 17.30-kor a dél-kaliforniai Irvine városában a 2018 Speedo Grand Challenge női 200 vegyes előfutamában hatalmas fölénnyel, 2:11.91-es idővel, elsőként kvalifikálta magát – az ún. “meet record”-ot, azaz az eseményen valaha úszott legjobb időt is ő tartja, ugyanis 2010-ben már versenyzett ugyanitt, és akkor 2:11.12-vel győzött, ezt máris majdnem megúszta – derül ki a Magyar Úszószövetség közleményéből.

Bár ez az idő természetesen elmarad a kazanyi világbajnokságon elért 2:06.12-es világrekordjától, illetve a tavalyi, budapesti győztes idejétől (2:07.00), de az európai ranglistán máris a negyedik helyen áll.

Hosszú magyar idő szerint hajnali egykor döntőzik Irvine-ban.

További tartalmak