Musorujsag
Élő Eredmények

Kapás Boglárka: „Nem vagyok teljesen boldog és ez kicsit rossz érzés”

m4sport.hu
Kapás Boglárka fantasztikus meglepetést szerzett hétfőn a magyar úszósportnak, miután fantasztikus hajrával, az utolsó 50 méterre ötödikként fordulva megnyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét. A magyar úszók második Eb-aranyérmét szerző Kapás egyszerre volt elégedetlen és boldog győzelme után, ez össze is zavarta picit.

A 200m pillangó döntőjét itt nézheti vissza.

„Nem gondoltam, hogy aranyérem lesz, jobb időt szerettem volna úszni, nem hittem, hogy 2:07-en kívüli idővel meg lehet nyerni ezt a számot” – kezdte széles mosollyal, de némi önkritikával a 200 pillangó fináléja után az M4 Sportnak adott interjúját Kapás Boglárka, aki pályafutása hatodik Eb-aranyát szerezte Glasgow-ban.

Kapás pályafutás első nemzetközi felnőtt érmét nyerte 400 méternél rövidebb egyéni számban (fotó: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer)

„Nagyon boldog vagyok, kicsit össze vagyok zavarodva, ez hogyan történhetett. Tényleg nagyon szerettem volna 2:07-en belül úszni, így nem vagyok teljesen boldog és ez kicsit rossz érzés, mert most nyertem Eb-t 200 pillangón” – próbálta összefoglalni érzéseit a magyar csapat második Eb-aranyérmét nyerő Kapás. (Vasárnap Milák Kristóf szintén 200 pillangón nyerte az elsőt, Kenderesi Tamás ezüstérmes lett.)

A döntőben hatodik helyen végző Szilágyi Liliána elmondása szerint dühösen, mégis elégedetten szállt ki a medencéből.

„Kemény két év van mögöttem, most először érzem, hogy talajt fogtam, most először úgy jöttem ki a vízből, hogy tudok örülni annak, amit beletettem. Az edzőmmel sok mindent át kell beszélnünk, nagyjából másfél hónapja edzünk, előtte mentálisan és lelkileg sem voltam kész arra, hogy teljesítsek, azt hiszem, ez látszódott is az elmúlt két évben. De ez egy nagyon jó alap, mert magamra épül, az én érzéseimre és céljaimra. Nagyon örülök, tényleg.” 

További tartalmak