Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf triplázott, megvan a 10. magyar arany az ifjúsági olimpián

m4sport.hu
Milák Kristóf harmadik ifjúsági olimpiai bajnoki címét szerezte Buenos Airesben, miután meggyőző fölénnyel nyerte a 200 pillangó pénteki döntőjét.
A második helyezett Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-én. (MTI Fotó: Illyés Tibor) (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az érdi úszó az este folyamán a 100 gyors döntőjében is érdekelt lett volna, ám visszalépett a finálétól, hogy teljes egészében kedvenc számára koncentrálhasson.

Milák a második legjobb idővel (1:58.07) kvalifikált a délelőtti előfutamokból, így az 5-ös pályáról rajtolhatott. Az első hossz után másodikként fordult, száz méteren után azonban már az élen volt, és nem is engedte ki kezéből a győzelmet: 1:54.89-cel nyerte a döntőt az ukrán Denisz Kesil és az olasz Federico Burdisso előtt.

A 18 éves versenyző 200  és 400 gyorson aranyérmet, 100 méter pillangón ezüstöt szerzett, így ő az első magyar az ifi olimpiák történetében, aki háromszor állhatott fel a dobogó tetejére.

További tartalmak