Musorujsag
Élő Eredmények

Máris megvan a rövidpályás vb angolnája

Máris megvan a rövidpályás vb angolnája

m4sport.hu
Egy napot sem kellett várni, máris megszületett a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság „Eric, az angolnája”.

Az afgán Ramah Arifi a férfi 100 méteres mellúszás előfutamában indult, már a rajthoz lehajolni sem nagyon volt kedve, de a kidelfinezés is viccesre sikerült. A második 25 méteren aztán valami végleg „eltört” benne: a túlélésért küzdve valahogy elvánszorgott a medence végéig, közben még az orrát is megtörölte, a fordulónál pedig úgy döntött, neki a táv felénél bőven elég is volt a versenyből.

Az alábbi videón a 6-os pályát – alulról a második versenyző – érdemes figyelni.

A címben szereplő angolna – ha valaki esetleg nem emlékezne rá – Eric Moussambani, aki a 2000-es sydneyi olimpián éppen hogy célba tudott csapni 100 méter gyorson, októberben pedig Budapesten mérte össze erejét magyar sztársportolókkal.

Ami a magyarokat illeti, a nyitónapon egyedül Hosszú Katinka jutott tovább, aki a legjobb idővel került a fináléba 400 méter vegyesen, 100 méter háton pedig harmadikként elődöntős. A keddi elődöntős, döntős program magyar idő szerint 12 órakor kezdődik, az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti a versenyeket. Hosszú 400 méter vegyesen 12.48-kor, 100 méter háton pedig 13.14-kor ugrik medencébe.

További tartalmak