Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cseh László: Nagyon sok mindent át kellett értékelnem

Cseh László: Nagyon sok mindent át kellett értékelnem

m4sport.hu | Pollák Márton
Hosszú Katinka és Cseh László is aranyérmes lett 200 méter vegyesen a debreceni országos úszóbajnokság második napján, csütörtökön. Hosszú elmondta, nagyon bosszantja, hogy a nyitónapon 200 pillangón lemaradt a vb-ről, mert biztos benne, a nyári seregszemlén gyorsabb lett volna, Cseh pedig elárulta, a szerdán történtek után nagyon sok dolgot át kellett értékelnie. Cikkünkben Milák Kristóf, Késely Ajna, és Bernek Péter nyilatkozatát is megnézhetik.

A szerdától szombatig tartó debreceni országos úszóbajnokság döntőit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. A programot IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Milák Kristóf az ob első napján győzött 200 méter pillangón, csütörtökön pedig 400 méter gyorson is biztosította helyét a nyári, dél-koreai világbajnokságon.

A 19 éves úszó eddig csak 100 és 200 méter pillangón indult a felnőttek közt (előbbiben vb-ezüstérmes lett 2017-ben, Budapesten, utóbbiban Eurtópa-bajnok 2018-ban, Glasgow-ban) de a futam után elmondta, a gyorsúszásban is komoly tervei vannak.

„A 400 gyorsat semmiképpen nem fogom elengedni, mert ebből lehet jó 200-at úszni. Jó néhány másodperccel jobb időt szerettem volna úszni, de 400-on és 200-on is szeretnék a felnőtt mezőnyben indulni, a kettő közül abban, amelyikben előrébb vagyok.

Késely Ajna 400 méter gyorson lett országos bajnok és kvalifikálta magát a világbajnokságra, az idejét látva pedig hatalmas kő esett le a szívéről.

„Nagyon jó érzés volt versenyezni végre, főleg, hogy ott volt mellettem Kapás Boglárka és Hosszú Katinka. Láttam, hogy Bogi 200 után elindult, és tudtam, hogy új iramot fog felvenni. Hatalmas kő esett le a szívemről, hogy az Eb-n elért 4:03-as időmet sikerült megközelíteni, és vagyok olyan formában, hogy a világbajnokságon ennél sokkal jobbat ússzak.”

Hosszú Katinka a szerdai, balul sikerült nyitónap után (200 pillangón lemaradt a vb-ről) 200 méter vegyesen aranyérmes lett az ob-n, így ebben a számban ott lehet a világbajnokságon.

„Most nem az idők a fontosak, próbálom a technikai dolgokat begyakorolni. Ez a mostani időm jó a 400 méter gyors után. Bosszant, hogy szerdán két tizeddel lemaradtam a vb-ről. Nem könnyítettünk erre az ob-ra, Kapás Bogárka és Szilágyi Liliána nagyon jól felkészült és mindketten remek időt úsztak. Visszanéztem, én márciusban nem nagyon úsztam ilyen időket, így biztos vagyok benne, hogy a vb-n sokkal gyorsabb lettem volna, ráadásul most nagyon jól megy a pille, ezért nagyon bosszant, de ez az én hibám. Az a szerencse, hogy most nem a fő számaimról beszélünk. Nagyon jóm egy a vegyes, úgyhogy arra koncentrálunk, hogy a felkészülés úgy menjen tovább, ahogy eddig is.”

Cseh László a 200 méter vegyesen és a 4×200 méteres gyorsváltóban aratott ob-győzelme után nagyon önkritikus és őszinte volt, s mint mondta, a nyitónapon kapott pofont követően sok mindent át kellett értékelnie

„Csak élvezni szeretném az úszást és a versenyzést, de nem kell mindenhez görcsösen ragaszkodni. Csak abban a számban szabad versenyeznem, amiben úgy érzem, hogy a maximumot tudom nyújtani.”

A 4×200 méteres gyorsváltóban aranyérmes Bernek Péter igazi pédaképnek tartja 33 éves klubtársát.

„Nagyon büszke vagyok a Lacira és nagyon boldog vagyok, hogy a tegnapi után így sikerült neki a vegyesúszás. Mindig úgy voltam vele, hogy ha valakiről lehet példát venni, akkor az ő.”

Az országos bajnokság 2. napjának végeredményeit IDE KATTINTVA tekintheti meg, az 1. nap beszámolóját pedig ITT TALÁLJA.

További tartalmak