Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar kettős győzelem női 200 pillangón a junior úszó-Eb-n

m4sport.hu/MTI
Megszületett az első magyar aranyérem az úszók junior Európa-bajnokságán, amelynek csütörtöki versenynapján Berecz Blanka az első, Fábián Fanni a második helyen csapott célba a 200 méter pillangó döntőjében.
Berecz Blanka (Fotó: Giorgio Scala) Berecz Blanka a junior Eb-n (Fotó: Giorgio Scala)

A kettős magyar siker nem nagy meglepetés annak fényében, hogy szerdán a táv ifjúsági olimpiai bajnoka, Berecz az első, Fábián pedig a második helyen kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe, ráadásul előbbi volt a szám címvédője.

A viadal honlapja szerint a Kőbánya SC 17 éves versenyzője tizenhét századdal előzte meg a szegediek 16 esztendős sportolóját a fináléban.

A nap krónikájához tartozik, hogy Zombori Gábor hetedik lett 100 háton (55.43), Szabó-Feltóthy Eszter ötödikként zárt 200 háton (2:12.54), míg a leghosszabb távon, 1500 méter gyorson Fábián Milán a 8. helyen végzett (15:38.11).

A versenynap utolsó döntőjében ugrott medencébe a 4×100-as vegyes gyorsváltó, az Ulrich Botond, Pap Bálint, Szőke Zita, Fábián Fanni összeállítású csapat a 7. helyen csapott célba (3:33.87).

A szerdai nyitónapon Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmet szerzett 400 méter vegyesen.

A Kazanyban rendezett korosztályos kontinensviadal vasárnapig tart.

Nyilatkozatok:

Berecz Blanka:
„Ez már a negyedik junior Eb-m, úgyhogy már van némi rutinom, ennek ellenére izgultam, hogy meg tudjam védeni a címemet. Nem volt egyszerű, mivel itt háromszor kell leúszni ezt a számot – az időnek nagyon örülök, de tudom, hogy van még hova fejlődnöm, és remélem, a budapesti junior vb-re még ennél is jobbat tudok menni.”

Fábián Fanni:
„Igazából 200 pillangón még kicsit rutintalannak érzem magam, mivel most a 200 gyorsra fókuszáltunk, az a fő számom, úgyhogy a pillangón van mit csiszolni és lehetett volna jobb is, de nagyon örülök az éremnek.”

Szabó-Feltóthy Eszter:
„Teljesen besavasodtam és nem tudtam velük tartani tempót. Lehet, tegnap sikerült volna, csak azt sajnálom, hogy ebben ettől sokkal több edzés és munka van, mint amennyi most kijött. Remélem, legközelebb ez már látszani fog az eredményen, és hogy a budapesti junior vb-n jobb lesz.”

Zombori Gábor:
„Nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna elmaradtam a legjobbamtól, de nem fogom feladni, mindenképpen javítani szeretnék a következő számaimban.”

4×100 vegyes gyorsváltó
Ulrich Botond:

„Egyéni csúcsot úsztam, úgyhogy ennek nagyon örülök, és ez jó jel, hogy megy az 51 alatti idő. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapat ilyen jól teljesített, mert szerintem ez a 7. hely nagyon jó.”

Pap Bálint:
„Jobbat úsztam, mint délelőtt, ennek azért örülök, a csapatra nagyon büszke vagyok, mert ez egy nagyon erős mezőny és egy nagyon erős junior Eb.”

Szőke Zita:
„Nekem ez most jobban esett, mint a délelőtti úszás, viszont az biztos, hogy a csapat nagyon kiúszta magát, úgyhogy gratulálok mindenkinek.”

Fábián Fanni:
„Nekem ez most nagyon fájt így a 200 pillangó után, még átöltözni is alig volt időm, de azt gondolom, hogy a csapat összes tagja nagyon kitett magáért. Remélem, sok ilyen váltóban lesz még részem.”

További tartalmak