Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem lesz gond, mester” – mondta edzőjének Milák Kristóf a döntő előtt

„Nem lesz gond, mester” – mondta edzőjének Milák Kristóf a döntő előtt

m4sport.hu
Milák Kristóf elképesztő 1:50.73-as idővel világbajnok lett 200 méter pillangón a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon és megdöntötte az amerikai úszólegenda, Michael Phelps 2009-ben, még cápadresszben teljesített világcsúcsát. Az újdonsült világbajnok és edzője nyilatkozott az M4 Sportnak a hihetetlen úszás után.

„Pontosan úgy kérdezték meg, hogy milyen érzés megdönteni Michael Phelps világcsúcsát, és mindig az volt a válaszom, hogy nagyon büszke vagyok rá. Az ő világcsúcsát megdönteni egy kicsit más” – mondta az éremátadó után a 19 éves világbajnok, majd hozzátette, aranyéremért úszott, igyekezett jól érezni magát, a világcsúccsal pedig saját magát is nagyon meglepte.

A vb-arannyal kapcsolatban Milák elmondta, „most valaminek vége van, de nem szeretném, hogy nagyon vége legyen, ez egy része volt az életemnek, lezártam egy korszakot és most új korszak kezdődik ezzel a világbajnoki címmel”.

Az új korszakkal kapcsolatban annyit elárult: „Szeretnék ugyanúgy tovább készülni és majd nagyon szeretnék más úszásnemben is ilyen nagyokat villantani.”

Milák edzője, Selmeci Attila az elképesztő eredmény után nem akart hinni a szemének, „úgyhogy le a kalappal Milák Kristóf előtt” – mondta.

„Michael Phelps világrekordja egy olyan csúcs volt idáig, amely megdönthetetlennek számított, úgyhogy csak ámulok még mindig és biztosan napok kellenek még, hogy feldolgozzam, mi is történt valójában” – nyilatkozta Selmeci Attila az óriási csúcsdöntésről.

A finálé előtti pillanatokról a szakember elárulta, nagyon ideges volt, de próbált nyugalmat sugározni versenyzője felé, aki a bemelegítő medencéből kimászva annyit mondott: „Nem lesz gond, mester. Nem lesz gond.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Hunbelievable” – Az olimpiai bajnok is elképedt Milák világcsúcsán
„Hunbelievable” - ezzel az angol szójátékkal jellemezte Milák Kristóf fantasztikus úszását az olimpiai és világbajnok Chad Le Clos, míg a Honvéd 19 éves versenyzője a futamot követően többek között arról beszélt, hogy ezzel a sikerrel a háta mögött még magabiztosabb lehet a jövő évi olimpián.
Sportok