Musorujsag
Élő Eredmények

Elengedték Kenderesi Tamást, elhagyhatja Dél-Koreát

m4sport.hu
Sós Csaba szövetségi kapitány információi szerint a szexuális zaklatással megvádolt úszót pénzbüntetés fejében engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok.
Kenderesi Tamás edz a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án. MTI Fotó: Kovács Tamás (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Pénzbüntetés fejében elengedték, valószínűleg csütörtökön jön haza” – nyilatkozott Kenderesiről Sós Csaba a hvg.hu-nak az úszóválogatott Duna Arénában rendezett sajtótájékoztatóján.

A 22 éves úszót szexuális zaklatás vádjával jelentette fel egy 18 éves dél-koreai nő. A kvangdzsui vizes világbajnokságon résztvevő Kenderesti vasárnap hajnalban állították elő, és hallgatták ki a helyi hatóságok, amelyek megtiltották, hogy 10 napig elhagyja az országot.

A 22 éves pillangóspecialista meg is szólalt az esettel kapcsolatban, állítása szerint megérintette ugyan a táncosnő fenekét, de nem érzi, hogy bármiféle zaklatásról lenne szó, ezért a vádakat kategorikusan visszautasította. Kenderesi mellett barátnője, a Győr kézilabdázója, Szilovics Fanni is kiállt közösségi oldalán.

„Ez az elnök úr hatásköre, az enyém más. Én mindig a gyerekért aggódok először” – reagált Sós, mikor az ügyben indított belső fegyelmi eljárásról kérdezték, majd hozzátette, ő először úgy tudta, az olimpiai bronzérmes pillangóúszó kórházba került.

További tartalmak