Zombori világbajnoki rekorddal jutott döntőbe a junior úszó vb-n

Egy férfi (400 gyors) és két női (400 vegyes) versenyzőnk mellett a férfi és a női gyorsváltó is bejutott a délutáni döntőkbe.


Minden idők legnépesebb és legerősebb mezőnyével rajtolt el kedden a budapesti junior úszó-világbajnokság. A Duna Arénában augusztus 20. és 25. között rendezett seregszemlén 130 országból több mint 1100 fiatal ugrik medencébe. A magyar csapatot, 15 lány és 15 fiú képviseli.

Az első nap legemlékezetesebb teljesítményét Zombori Gábor nyújtotta, 400 gyorson megnyerte futamát és a legjobb idővel jutott a döntőbe. 3.46:97-es ideje egyéni és egyben junior világbajnoki rekord is. Nem mellékesen a világ idei 14. legjobb ideje.

A lányok 400 méteres vegyes úszásának döntőjébe két magyar versenyző jutott be. Mihályvári-Farkas Viktória, a szám Európa-bajnoki ezüstérmese az ötödik, míg Szabó-Feltóthy Eszter a hatodik idővel lett finalista.

A váltók közül mindkét magyar egység kiharcolta a délutáni döntőben való szereplést. A fiúk 4 x 100-as gyorsváltója - soraiban a korábban vb-rekordot úszó Zomborival - a nyolcadik legjobb idővel jutott tovább, majd nem sokkal később a lányok 4 x 200-as gyorsváltója az ötödik helyen került a döntőbe. A délutáni finálékat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.