Petrov: Ennyit arról a válogatottról, amit gyengének tartottunk

A szövetségi kapitány szerint nem véletlenül nevezték minden idők legjobbjának a budapesti junior úszó-világbajnokságot.


Békési Eszter olimpiai A szinttel az ötödik helyen végzett 200 méter mellen a Duna Arénában rendezett junior úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján. A magyarok két érmet nyertek a világbajnokságon, a keddi nyitónapon Zombori Gábor 400 méter gyorson diadalmaskodott, szerdán pedig Berecz Blanka lett második 200 méter pillangón.

Nem véletlenül volt elégedett a versenyek után Petrov Iván, a junior úszó-válogatott szövetségi kapitánya. Véleménye szerint a magyar szövetség ismét egy olyan versenyt hozott tető alá, melyet nem véletlenül nevezett minden idők legjobbjának a nemzetközi szervezet alelnöke.

"Általános vélemény volt a medencében, hogy ez a verseny az idei, dél-koreai felnőtt vb-t is felülmúlta. Bárkinek bármilyen problémája volt, szinte azonnal tudták orvosolni. Mindenki, az önkéntesekről a pincérekig azon volt, hogy ezek a gyerekek akik tízéves koruk óta napi több órát edzenek, most 130 ország versenyzői között tudjanak bizonyítani" - mondta a szakember arról, milyen sokan segítették a versenyzőket.

Petrov számára az összes versenyszám emlékezetes volt, melyben magyar versenyző indult. "A rajtlisták nyilvánosságra hozatala után sokkal kevesebb volt az elvárás, mint amit teljesítettek a gyerekek. Valamennyi versenyző teljesítette azt a kérést amit én kértem tőlük. Azt kértem, viselkedjenek úgy az egész szezonban, ha egy szülő nézi ezt a versenyt,  látja őket, akkor arra gondoljon, mennyire szeretné azt, hogy az ő gyermeke is ilyen lenne" - mondta Petrov, aki szerint a legfontosabb, hogy jó embereket adjanak az országnak és ezt meg is tették.

"A mostani csapatból akár négy versenyző is ot lehet a 2020-as olimpián. Ennyit akkor arról a válogatottról, amit gyengébbnek tartottunk" - mondta az arcán érthetően elégedett mosollyal a kapitány.