×

Az úszók kapitánya szerint Szilágyi és Tusup „nem kompatibilis”

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint nem feltétlenül volt jó döntés Szilágyi Liliánától, hogy Shane Tusup irányításával készül a 2020-as tokiói olimpiára.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmes Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben.

Sós Csaba szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva úgy vélekedett, nem biztos, hogy a 22 éves úszó jó döntést hozott. „A versenyzőnek joga van megválasztani az edzőjét és a klubját, ugyanakkor nekem vannak ezzel kapcsolatban kételyeim. Nem azért, mert azt gondolnám, hogy Shane alkalmatlan edző vagy Liliána kisebb tehetség, de amennyit tudunk Shane edzésmódszereiről, a munkamennyiségről és az intenzitásról, illetve arról, amit Liliána végzett, ez finoman szólva nem kompatibilis. De lehet, hogy most majd az lesz, meglátjuk” – mondta a kapitány a csütörtök délutáni Sporthíradóban.

Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
MTI/Kovács TamásAz amerikai tréner csapatának vezéralakja jelenleg az olasz Ilara Cusinato. A 20 éves, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes úszót Tusup a hírek szerint úgy szeretné felkészíteni a 2020-as tokiói olimpiára, hogy megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik számában Hosszú Katinkát.

Sokáig bizonytalan volt, hogy Shane Tusup részt vesz-e a hétvégi, budapesti világkupaversenyen, az amerikai edző neve ugyanis a megadott határidőig nem szerepelt az eseményre regisztráltak névsorában. Csütörtökre kiderült, hogy Tusup mégis eljött Budapestre, és ott lesz a pénteken kezdődő viadalon újdonsült tanítványai oldalán. Az SzPressz Sporthírszolgálat fotót is közölt, amint Tusup Bujdosóval és Cusinatóval látható a Duna Arénában.

Bujdosó Zsombor, Ilara Cusinato és Shane Tusup a Duna Arénában (Forrás: SzPress Sporthírszolgálat)A péntektől vasárnapig a Duna Arénában rendezendő világkupát az M4 Sport és az m4sport.hu is közvetíti. A viadalon várhatóan 36 ország csaknem félezer úszója vesz részt. A magyarok közül ott lesz a rajtnál mindhárom idei világbajnokunk, azaz Hosszú Katinka, Kapás Boglárka és Milák Kristóf is.