Hosszú Katinka: A közönség buzdítása feledtette velünk a fájdalmakat és a fáradtságot

Hosszú Katinka a 4x100-as mixváltóval szerzett szombati világkupa-aranyéremmel kapcsolatban elárulta, vízbe ugrás előtt még azon sopánkodtak, lehet, nem kellett vona bevállalni, annyira fáradtak voltak, míg a 400 méter vegyesen aratott fölényes győzelméről így nyilatkozott: „jól is esett az úszás, nem erőlködtem”.


„Úgy gondolom, hogy az úszásom sok mindent elmondott. Szeretem, ha az eredményeim beszélnek. Egyre nehezebb fejlődnöm, de úgy érzem, bőven van még benne. A mostani időm pozitív visszacsatolás. Jól is esett az úszás, nem erőlködtem” - mondta a 400 méter vegyesről Hosszú, aki utcahosszal nyerte  számot.

A háromszoros olimpiai bajnok a 4x100-as vegyes gyorsváltóban is kitett magáért, az ő szívsztaggató hajrájának köszönhetően nyert a magyar négyes.

„A váltó előtt siránkoztunk, mindenki elmondta a saját baját, hogy mi fáj és mennyire fáradtak vagyunk. Az is elhangzott, hogy lehet, nem kellett volna bevállalni a váltót, de ahogy ment a verseny és hallottuk a közönséget, úgy jött az adrenalin és mindenki elfelejtette, hányszor úszott már aznap és mennyire fáradt már. Én biztos elfelejtettem az utolsó 50 méteren.”