Szombaton is folytatódott a magyar éremeső a Duna Arénában

A Budapesten zajló úszó világkupa második versenynapján tizenegy döntőben szoríthattak a szurkolók magyar sportolónak. A hazai csapat kilenc éremmel hálálta meg a Duna Arénába kilátogató közönség buzdítását.

A női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a papírformának megfelelően Hosszú Katinka fölényes győzelmet aratott, mögötte Jakabos Zsuzsanna és Mireia Belmonte ért célba, Kapás Boglárka a negyedik helyen végzett.

A férfi 1500 méteres gyorsúszás fináléjában Gyurta Gergely bronzérmet szerzett, Kalmár Ákos a hatodikként zárt.

Nagy csatát hozott a férfi 50 méteres hátúszás, amelyben Szentes Bence ezüstérmet szerzett, Balog Gábor az ötödik, Bohus Richárd a hetedik helyen végzett.

A női 200 méteres gyorsúszás döntőjében magyar részről Jakabos Zsuzsanna és Gyurinovics Fanni volt érdekelt. Jakabos remek úszással a második helyen ért célba, Gyurinovics nyolcadik.

A férfi 200 méteres vegyesúszás fináléjában Holló Balázs hatodik, Telegdy Ádám hetedik, Kós Hubert nyolcadik helyen végzett.

Hosszú Katinka a 400 méter vegyes után kevesebb mint egy órával 100 méter háton is medencébe ugrott. A háromszoros olimpiai bajnok a harmadik helyen nyúlt be, a finálé másik magyar versenyzője, Burián Kata negyedik lett.

Rendkívül izgalmast versenyt hozott a férfi 50 méteres mellúszás, amelynek döntőjében Szilágyi Csaba ezüstérmet szerzett.

Szinte megjósolhatatlan volt a férfi 100 méteres gyorsúszás végkimenetele. A dobogó legfelső fokán az orosz Vlagyimir Morozov végzett, a magyarok közül Szabó Szebasztián negyedik, Németh Nándor ötödik, Milák Kristóf hetedik lett.

A 17 éves Békési Eszter a 100 méteres mellúszás fináléjában a nyolcadik helyen zárt.

Férfi 200 méter pillangón négy magyar versenyző is érdekelt volt és Biczó Bence az utolsó 50 méteren hatalmas hátrányt ledolgozva aranyérmet szerzett. Verrasztó Dávid negyedik, Márton Richárd ötödik, Tekauer Márk hetedik helyen végzett.

A budapesti úszó világkupa szombati napjának zárószámában, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltóban Hosszú Katinka az utolsó 50 méteren nagy csatában elsőként érintette a falat, így a magyar csapat állhatott a dobogó legfelső fokára. A csapat tagjai: Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Németh Nándor, Szabó Szebasztián.