Wladár Sándor: „Katinka bátor és nagyon nehéz döntést hozott”

Ha Hosszú Katinka úgy érezte, szakítania kell edzőjével Petrov Árpáddal, akkor azt tiszteletben kell tartani – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor a Kossuth Rádiónak.

„Bízzunk a döntésében! Katinka nagyon rutinos, nagyon sokat látott, nagyon sokat megélt versenyző. Senki sem ismeri jobban önmagánál. Senki nem kérdőjelezheti meg ezt a döntést, amit hozott. Azt gondolom a folyamatokat ismerve és látva, hogy ez nem egy ad hoc, azonnali, cunamiszerű döntés volt. Nyilván kellett, hogy legyen valamilyen előzménye. Ez majd egyszer talán kiderül...” – vélekedett Wladár, aki a világbajnokságra, vagy már az elé teszi a probléma kezdetét.

Wladár Sándor (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)Mindez egybecseng az olimpiai bajnok úszó közleményében leírtakkal, hogy Kvangdzsuban ingott meg a bizalma Petrovban, aki szerinte nem nőtt fel a feladathoz.

„Bátor és nagyon nehéz döntés hozott” – folytatta a MÚSZ első embere.Elárulta, Hosszú már a vb után kért két edzőt a stábjába, és a szövetség meg is adta ezt a segítséget.

„Egy szárazföldi edzővel, és egy belga szakemberrel szerződést kötött. Úgy tudom, már hónapok óta bekapcsolódtak a munkába” – mondta.

Egyébként Wladár úgy véli, elképzelhető, a versenyző eddig is magának írta az edzéstervét, és a nyáron már amúgy is leadta az olimpiáig szóló szakmai tervét, így a rendelkezésére álló erős teammel megfelelően készülhet fel Tokióra.

A  szakember a glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság miatt sem aggódik, legalább két érmet vár a világklasszistól.