×

Edzőként kíséri el párja Hosszú Katinkát a rövidpályás Eb-re

Edzői akkreditációval kíséri el Hosszú Katinkát a glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságra Gelencsér Máté, a háromszoros olimpiai bajnok úszó párja – értesült az SzPress Sporthírszolgálat.

Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)Hosszú Katinka múlt héten jelentette be, hogy a továbbiakban nem Petrov Árpád lesz az edzője, a tokiói olimpiára egyedül készül fel, munkáját az edzéseken pedig csapata, az Iron Swim stábja segíti majd. Az úszó már a glasgow-i rövidpályás Eb-re is Petrov Árpád nélkül utazott el.

Az SzPress Sporthírszolgálat értesülései szerint ugyan „profi” tréner nem lesz a szerdán kezdődő Eb-n Hosszú mellett, barátja, Gelencsér Máté edzői akkreditációt kapott a szervezőktől, így a szakmai stáb tagjaként jelenlétével tudja támogatni az úszót.

Hosszú Katinka négy egyéni számban (100, 200 és 400 méter vegyes, valamint 200 méter pillangó) indul a glasgow-i Európa-bajnokságon, amelyen 23 fős csapat képviseli a magyar színeket, és amelynek versenyeit az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.