×

Rövid időn belül harmadik úszója fordított hátat Shane Tusupnak

Bujdosó Zsombor öt hónap után elhagyta Shane Tusupot és visszatért korábbi tréneréhez, Lőrinczi Györgyhöz – értesült az SzPress Hírszolgálat.

Tusup Bujdosó Zsombor, Ilaria Cusinato és Shane Tusup (Forrás: SzPress Sporthírszolgálat)
Sokakat meglepett a hír, amikor augusztusban Shane Tusup, Hosszú Katinka volt férje és edzője visszatért a medence partjára és elvállalta az Eb-ezüstérmes Ilaria Cusinato felkészítését, majd hamarosan érkezett a hír, hogy Földházi Dávid mellett egy 15 éves magyar tehetség, a DMTK színeiben edződő Bujdosó Zsombor is csatlakozott hozzá.

Szakmai körökben az volt az általános vélekedés, hogy Tusupnak és Cusinatónak szüksége volt egy edzőpartnerre, akinek szüleivel egyetemben gyors előrelépést ígért az amerikai szakember.

Bujdosó edzője, Lőrinczi György nem rajongott az ötletért, de azzal a feltétellel hat hónapra elengedte versenyzőjét, hogy emberi és szakmai kapcsolata nem szakad meg vele és a művelet nem jelenti a magyar klub elhagyását.

Január első napjaiban azonban Bujdosó szülei kérték Lőrinczit, hogy vegye vissza fiúkat a kezei alá, így Cusinato és Földházi után a fiatal tehetség lett a harmadik úszó rövid időn belül, aki különböző okokból, de elhagyta Shane Tusupot és módszereit.

„Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó-család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak – nyilatkozta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatnak. – Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai és a szülők között, nem kaptak össze, és ez így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem és magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba.”