Musorujsag
Élő Eredmények

Cseh László: Nem létszükséglet a versenyzés, az egészség a legfontosabb

m4sport.hu
Cseh László szerint a koronavírus-járvány miatt nem voltak adottak a feltételek a tokiói olimpia idei megrendezésének.

A világ- és Európa-bajnok úszó a közmédiának nyilatkozott azt követően, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A 34 éves úszó elmondta, abból a szempontból megnyugvás számára a döntés, hogy nem lesz benne rossz érzés amiatt, hogy a karantén miatt nem tud teljes erőbedobással készülni. „Egyelőre meglátjuk, hogy mit hoz ez a világjárvány és utána meglátjuk, hogy mi lesz” – válaszolta az olimpai ezüstérmes sportoló arra a kérdésre, hogy a 2021-re halasztott játékokkal kapcsolatban mik a tervei.

„Nem létszükséglet a versenyzés, a mostani nehéz időszakban az a legfontosabb, hogy megőrizzük egymás egészségét és szavatoljuk mindenki biztonságát” – mondta Cseh László azzal kapcsolatban, hogy természetesen örült volna, ha le lehetett volna bonyolítani idén nyáron az olimpiát, de „nem voltak adottak a körülmények”.

A sportoló kérdésre válaszolva elmondta, a döntés óta nem beszélt még a többi úszóval, de biztos abban, hogy sokan csalódtak. „Keményen készültünk a társaimmal, próbáltunk mindent beleadni, hát most maximum egy év múlva újra megpróbálhatjuk.”

További tartalmak