×

Az ob és az olimpia elhalasztása is könnyeket csalt Késely Ajna szemébe

Hiába rendelt alá mindent az olimpiának, megérti a NOB döntését, de bízik benne, hogy idén azért még rajthoz tud állni jelentősebb versenyen.

A győztes Késely Ajna a 400 méteres gyorsúszás döntőjében a Nemzetközi Úszó Szövetség meghívásos bajnoki sorozatának egyetlen európai állomásán, a budapesti Duna Arénában.
MTI/Illyés TiborA 18 esztendős Késely Ajna remekül kezeli a napi életrendjét felborító uszodabezárásokat és más megszorító intézkedéseket. A felnőtt korosztályba tavaly átlépett sportoló ezen a héten átmenetileg sportágat váltott, hogy az elmaradt úszóedzéseit helyettesítve alaposan megdolgoztassa a szervezetét. A napi olykor 16 ezer méteres uszodai edzésadag helyett fut, nem is keveset.

Szerdán délután édesapámmal együtt futni indultam, nem tudom, hogy ő mikor állt ki, de én 25 kilométeren át kitartottam, és csak azért nem mentem tovább, mert beesteledett" – számolt be teljesítményéről az SzPress Hírszolgálatnak. Elárulta, az úszás mellett, hetente háromszor szokott futni. Eddig 20 kilométer lefutása jelentette számára az egyéni csúcsot.

Előbb az országos úszóbajnokság elhalasztása csalt könnyeket a szemembe, aztán a NOB döntése sokkolt, mindez együtt jól behúzott nekem. Én még a szerencsésebbek közé tartozom, mert 18 esztendősen nem futhatok ki az időmből, ugyanakkor mélyen átérzem azoknak a helyzetét és szomorúságát, akiknek sokkal nehezebb lesz kitartani jövő nyárig" - mondta Késely, aki négy évvel ezelőtt Rióban, a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagjaként járult hozzá a 4 x 200 méteres női gyorsváltó hatodik helyezéséhez.

Úgy érezte, alaposan felkészült az ob-ra és nagy reményekkel készült Tokióra, most mégis az a legfőbb vágya, hogy az idei év ne záruljon versenyek nélkül, mert azt már nehéz lenne feldolgoznia.

A legfőbb feladata a kényszerszünetben, hogy szeretné befejezni a tizenkettediket és több tárgyból is leérettségizni, . A válogatott úszók számára kötelezővé tett két koronavírus teszt elvégzése után pedig jövő hétfőn folytathassa a munkát a Duna Arénában, immár a 2021-es rendezésű olimpiára.