Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristófnak „enyhe pofára esés volt” az olimpia elhalasztása

Milák Kristófnak „enyhe pofára esés volt” az olimpia elhalasztása

MTI/m4sport.hu/Bp. Honvéd SE
Várhatóan jól tud majd alkalmazkodni az olimpia elhalasztásához Milák Kristóf világbajnok, világcsúcstartó úszó.

A Budapesti Honvéd SE 20 éves klasszisa az egyesület Facebook-oldalának adott interjújában elmondta, „enyhe pofára esés volt” az olimpia elhalasztása, de még mindig jobb, mintha teljesen törölték volna a játékokat.

Hozzátette, nagyon jól sikerültek számára az edzőtáborok, sokat fejlődött, és ha nem szólt volna közbe a koronavírus-járvány, akkor már a márciusra kiírt országos bajnokságon kiemelkedő teljesítményt tudott volna nyújtani.

A tavalyi kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón Michael Phelps tízéves világcsúcsát megdöntő sportoló elmondta, most kényszerhelyzetbe kerültek, ugyanis minden tavaszi versenyt töröltek, az olimpiát pedig elhalasztották. Megjegyezte, utóbbit jó döntésnek tartja, és véleménye szerint jól tud majd alkalmazkodni hozzá.

Milák Kristóf hozzátette, egyelőre várniuk kell a konkrét dátumokra vonatkozó döntésekre, ugyanis jövőre ugyancsak Japánban, Fukuokában rendeznék a világbajnokságot – amelyet várhatóan elhalasztanak -, míg a tervek szerint idén nyár végén kerülne sor a budapesti Európa-bajnokságra.

További tartalmak