×

Kozma Dominik tesztje is pozitív lett – több úszó is megfertőződött

Kozma Dominik, majd nem sokkal később Horváth Dávid is közösségi oldalán jelentette be, hogy koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutatott.

„Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus...” − írta Instagram-oldalára a világbajnoki bronzérmes úszó.

(fotó: Kozma Dominik/Instagram)A délután folyamán először Kapás Boglárka jelezte, hogy hasonlóan Kozmához, a második teszt kimutatta a fertőzését.

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint a tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja, illetve a válogatott mellett dolgozó szakemberek (edzők, gyúrók) is. A külföldi edzőtáborból hazatérők esetében többeknél pozitív lett a második vizsgálat, de állítólag többeknél is kétes az eredmény, így harmadszor is mintát vesznek tőlük.

Az úszók csak akkor folytathatják az úszószövetség által rendelkezésre bocsátott öt itthoni medence valamelyikében a felkészülést, ha előtte két tesztjük negatívra sikerül, illetve vállalják, hogy más okból nem mozdulnak ki otthonukból.

Nem sokkal később a 2019-es rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon a 4×50 méteres vegyesváltó tagjaként ezüstérmes Horváth Dávid Instagram-oldalán adta hírül, hogy ő is elkapta a koronavírust. „Sikerült nekem is elkapni a koronavírust. Egyelőre nincs semmi bajom, reméljük így is marad. Mindenki vigyázzon magára!” – írta az úszó.

A MÚSZ közleménye összesen kilenc pozitív tesztról számol be, de neveket nem említ.

A fertőzöttektől kapott információk alapján egyelőre egyikük sem igényel különleges orvosi ellátást, ugyanakkor az állami járványügyi hatóságok már felvették velük a kapcsolatot. Amennyiben bármelyikük kezelésre szorulna, úgy rájuk is a jelenleg érvényben lévő országos egészségügyi protokoll szabályai vonatkoznak – áll a híradásban.