×

Kéthetes edzés-zárlatot rendelt el a MÚSZ

A Magyar Úszó Szövetség hivatalos közleményben tudatta, hogy a kialakult helyzetre tekintettel kéthetes edzés-zárlatot rendel el az elmúlt hónapban külföldön járt válogatott úszóknak.

Kapás Boglárka (Fotó: EPA/PATRICK B. KRAEMER)
A határozat értelmében a világméretű koronavírus-járványra és a magyar válogatott úszók közötti magas esetszámra való tekintettel az elnökség 2020. április 15-éig felfüggeszti a keretedzéseket, illetve kötelezi a kerettagokat az uszodai felkészülésük felfüggesztésére. Egyben felszólítja a versenyzőket és felkészítőiket, hogy a saját és mások egészségének megőrzése érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat - írja a MÚSZ hozzátéve, hogy április 15. előtt minden kerettagnak vérvizsgálattal kiegészített tesztelésen kell részt vennie mielőtt újra edzésbe állhatnak.

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert kiderült, hogy kedd estig legalább kilenc válogatott kerettag esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek. Kapás Boglárka és Kozma Dominik saját maga jelentettebe, hogy megfertőződött az új koronavírussal, de a fertőzöttek között van Bohus Richárd és Horváth Dávid is.