Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kapás Boglárka: Jobb formában voltam, mint a tavalyi vb előtt, de jövőre még jobb leszek

Kapás Boglárka: Jobb formában voltam, mint a tavalyi vb előtt, de jövőre még jobb leszek

M4 Sport
A világ- és Európa-bajnok, valamint olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka az M4 Sportnak adott interjújában elárulta, formája alapján úgy érezte, egyéni csúcsot is úszhatott volna az áprilisi, koronavírus-járvány miatt törölt országos bajnokságon. Nem dőlt azonban a kardjába, szentül bízik benne, hogy egy év múlva még kirobbanóbb erőben lesz.

Egy hete derült ki, hogy pozitív lett Kapás Boglárka koronavírus-tesztje, így azóta házi karanténban van, ahol a többi közt festéssel üti el az időt.

Mint elárulta, ez a tevékenység kikapcsolja, de persze nem feledteti vele azt a fertőzöttségénél is lesújtóbb tényt, hogy soha nem fog már kiderülni, mire lett volna képes az országos bajnokságon és a tokiói olimpián, pedig a felkészülése kifejezetten jól sikerült.

Pár hete a thaiföldi edzőtáborban kis pihenőket beiktatva 4×200 méter pillangón négyszer is 2:11 perces időeredményt ért el és a 4×200 gyors is remekül sikerült, két 2:01-gyel és két 2:02-vel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szerintetek mire lesz képes 2021-ben az olimpián? 🇭🇺💪🏊‍♀️

M4Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés,


“Nagyon jó eredmények születtek Thaiföldön, melyekre büszke voltam. És voltak még olyan edzések, mikor az edzőmmel összenéztünk, hogy ez bizony nagyon jó eredmény. Ezért is vártuk nagyon az országos bajnokságot, hogy meglássam, mit tudok, úgyhogy mondanom sem kell, mennyire el voltunk keseredve, mikor jött a hír, hogy nem lesz ob.”

“A felkészülés utolsó másfél hete kimaradt, pedig ott már látni lehetett volna, milyen formában vagyok igazából, de addig minden tökéletesen alakult. Szerintem jobb állapotban voltam, mint tavaly a világbajnokság előtt” – mondta Kapás Boglárka, aki a kvangdzsui vizes vb-n aranyérmes lett 200 méter pillangón.

S hogy mégis mennyire érezte magát jó formában?

“Sokan kérdezik, hogy mennyit tudtam volna úszni pillangón. Nos, szerintem meglett volna a 2:06 eleje” – ami a 26 éves úszó esetében toronymagas egyéni csúcsot jelentett volna.

Kapás Boglárka azonban nem kesereg, pozitívan tekint a jövőbe.

“De valahol úgy vagyok vele, hogy most akkor mi van? Ha egyszer tudtam ilyen formába lendülni, akkor fogok tudni még egyszer, ebben biztos vagyok. Sőt leszek még ennél is jobb, hiszen kaptam plusz egy évet, amikor csak a pillangóra készülhetek. Januárban nagyon jó úton indultunk el Virth Balázzsal. Csak a pillangóra készültünk és változtattunk a szárazföldi edzésen. Több izomzatot kezdtünk felpakolni rám. Ezt kell tovább folytatni.”  

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak