Musorujsag
Élő Eredmények

Rasovszky: Az idei munkát jövőre is el fogjuk végezni

Rasovszky: Az idei munkát jövőre is el fogjuk végezni

M4 Sport
Rasovszky Kristóf alapvetően jól viseli, hogy három hete nem úszhatott, bár a formájára és az étkezési szokásaira azért hatással van a kényszerű leállás. Az olimpia halasztása pedig nem aggasztja különösebben.

„Nincsen probléma, a motiváció adott. Hiszen az olimpiai egy évvel el lett halasztva, úgyhogy megvan a cél. Nem érzem azt, hogy összeestem volna attól, hogy nem edzhetünk” – kezdte az M4 Sportnak adott interjúját a többszörös világbajnok hosszútávúszó.

Azt elismerte, a formáját azonban igyekezhet bárhogy, sehogyan sem tudná tartani, a kétszer két óra úszóedzés semmivel sem pótolható. „Hiába ülök fel a biciklire, a szobakerékpárra, megyek ki futni, illetve kondizom, egyszerűen nem tudok ugyanannyit teljesíteni mint azzal.”

Várja már, hogy újrakezdődjenek a tréningek, bizakodik, hogy az április 15-i időpont nem csúszik tovább.

Azt sem éli meg tragédiaként, hogy a felkészülése a vírus miatt elhalasztott tokiói játékokkal kissé hiábavalónak tűnik. „Amit idén elvégeztünk, menni fog a következő évben is. És talán jobb helyzetből fogunk indulni, hogy nem lesz az a karácsonyi szünet és az a plusz súly, amit sikerült idén összeszedni” – mosolygott. Bár hozzátette, annak örült volna, ha megmutathatja, milyen jó állapotba került az elmúlt hónapokban.

Az otthonlétben nagyobb gondot kell fordítania az étkezésre, hiszen közel sem éget annyi kalóriát. Viszont jut ideje bepótolni a villamosmérnöki tanulmányai során összeszedett elmaradásait. „Tanulásra több időm van mint valaha” – jegyezte meg.

A történtek okán egyelőre az augusztusi hazai Európa-bajnokság lehet az idei fő versenye, ha a későbbiekben nem halasztják el azt is. „Oda felkészülnék, ahogy csak tudok. Utána mennénk neki az olimpiának.”

 

A teljes interjú a videóra kattintva hallgatható meg.

További tartalmak