Musorujsag
Élő Eredmények

Olasz Anna az olimpia után abbahagyja – de nem sopánkodik a plusz év miatt

Olasz Anna az olimpia után abbahagyja – de nem sopánkodik a plusz év miatt

Kossuth Rádió (fotó: mti)
A tokiói olimpia után tervezi abbahagyni az úszást a hosszú távon világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna, a halasztás miatt azonban nem sopánkodik. Az újabb egy évre azonban könnyebben fordulna rá, ha már rendelkezne kvótával.

„Úgy terveztem, hogy az olimpiáig úszok, utána még esetleg a szezont befejezem” – nyilatkozta a Kossuth Rádiónak. Egyből hozzátette, szeret úszni, így nem szorítja az az érzés, hogy márpedig augusztusban le akarta zárni a pályafutását. A 27 éves versenyző már tervezgeti a jövőt is: szívesen maradna a sport közelében, de nem edzőként.

Elismerte, könnyebben kezdene ebbe a plusz egy évbe, ha biztosította volna már a tokiói indulását, de nem hagyja, hogy járványhelyzet kedvét szegje. Kétszer már hajszálnyira maradt le a kvótáról, még ha Rióba végül aztán mégiscsak eljutott.

Úgy számolt, neoprémben a Maty-éren vagy a Balatonban kezdheti újra az edzéseket, ám jelenleg Balatonfűzfőn, medencében készül – ahogy említette – a karanténos edzőtáborban, ahol társaival csak is kizárólag az uszoda és a szállás között mozognak, és egyszerre nyolcan lehetnek a vízben.

Már öt koronavírus-teszten esett át, mióta hazaértek a thaiföldi edzőtáborból, mind negatív lett. A leállást megelőző állapot visszaszerzéséhez azonban pontosan kétszer annyi idő kell, mint amennyit otthoni edzéssel töltött, mert a vízérzet ugyebár nem volt reprodukálható.

 

A teljes beszélgetés a lejátszó elindításával hallgatható meg:

További tartalmak