×

Petrov Iván: Minden ugyanolyan mint volt, csak most 2020 helyett 2021 a dátum vége

Petrov Iván, a Győri Úszó SE vezetőedzője a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának adott interjúban osztotta meg gondolatait az elhalasztott budapesti Európa-bajnokságról és a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.

"Augusztusra volt tervezve egy Európa-bajnokság Budapesten és ez adhatott volna okot az újrakezdéshez egy olyan támpontot, egy olyan célt a versenyzőknek, amiért érdemes lenne már most egy komoly makrociklusba belevágni. Ez, ahogy minden sportkedvelő tudja, jövő májusra lett áthelyezve és azt gondolom, nagyon jó döntés született" - mondta a budapesti kontinensviadallal kapcsolatban Petrov Iván.

"Minden ugyanolyan mint volt, csak most 2020 helyett 2021 a dátum vége."

Versenyzőiről elárulta, ez az utolsó hét, hogy napi egy úszás a penzum, jövő héttől azonban már naponta kétszer ugranak a medencébe, de "ezeknek az edzéseknek az intenzitása nem olyan, amilyenre eredetileg tervezték volna".

A plusz egyéves időszakkal kapcsolatban feleségét, Jakabos Zsuzsannát idézte: "Ez a plusz egy év nagyon sok embernek jó, nagyon sok embernek rossz, mindenki maga dönti el, melyik csoportba tartozik." Petrov is úgy véli, "ez kizárólag a fejen múlik", majd hozzátette, ennél sokkal súlyosabb dolgok történtek a koronavírus-járvány miatt. "Minden sportoló lássa be, a társadalom nagy része ennél sokkal komolyabb problémákkal küzd."

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva meghallgathatja.